Güney Kıbrıs'ta motosikletli Rumların üç Kıbrıslı Türk'e saldırısı

- KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Burcu: - "Müzakereler yoluyla ortak bir geleceği oluşturmaya çalıştığımız bugünlerde, sürece ve karşılıklı güven duygusuna zarar veren bu saldırıyı kınar, böylesi kabul edilemez eylemlerin her iki tarafça da en üst seviyede kınanması gerektiğine inanırız"

Google Haberlere Abone ol
Güney Kıbrıs'ta motosikletli Rumların üç Kıbrıslı Türk'e saldırısı

LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, (KKTC) Güney Kıbrıs'ta motosikletli Rumların üç Kıbrıslı Türk'e saldırısını kınadı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz pazar günü Güney Lefkoşa’ya geçen üç Kıbrıs Türkünün en kalabalık caddelerden birinde arabayla seyahat ederken, trafik ışıklarında önlerinin motosikletliler tarafından kesilerek, ellerinde Yunan ve APOEL bayrakları taşıyan bazı Rumların saldırısına uğradığını bildirdi.

Burcu, bu tür üzücü olayların o bölgede ilk olmadığını ve sık sık tekrarlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Suçluların bir an önce yakalanmaları, en etkin cezaya çarptırılmaları ve yurttaşlarımıza verilen zararın derhal karşılanması talebiyle Cumhurbaşkanımızdan aldığımız talimatla Rum Müzakereci Mavroyannis aracılığıyla konuyu Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’e aktardık.

Bu üzücü olaylar o bölgede ilk defa yer almıyor. Maalesef sık sık tekrarlanıyor. Kıbrıs Rum Yönetimi’nden beklentimiz, bu olayların tekrarının önlenmesi, faillerinin yakalanması, en etkin cezaya çarptırılmalarıdır.

Birbirimizi düşmanlar olarak değil, geleceğin ortakları olarak görme perspektifiyle, müzakereler yoluyla ortak bir geleceği oluşturmaya çalıştığımız bugünlerde, sürece ve karşılıklı güven duygusuna zarar veren bu saldırıyı kınar, böylesi kabul edilemez eylemlerin her iki tarafça da en üst seviyede kınanması gerektiğine inanırız.”

Yorumlar