GÜNDEM ÖZETİ / 4 AĞUSTOS 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 4 AĞUSTOS 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile TBMM'deki makamında bir araya gelecek.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar başkanlığındaki AK Parti İzmir milletvekilleri, Kılıçdaroğlu'nu TBMM'deki makamında ziyaret edecek.

- Kılıçdaroğlu, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek "Cumhuriyet ve Demokrasi" mitingine katılacak.

(TBMM/09.00/10.30/İzmir/19.30)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret edecek, sanayici ve işadamları ile buluşacak, İnegöl'de AK Parti teşkilatı ile Belediyeyi ziyaret edecek ve "demokrasi nöbeti"ne katılacak.

(Bursa/17.00-22.00)

2- TÜİK, 2015 yılına ilişkin kütüphane istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri, İngiltere ve ABD'de temaslarını sürdürüyor.

(Londra/New York)

2- Suriye'de Halep'te yoğunlaşan çatışmalar, muhaliflerin rejim kuşatmasını kaldırmak için başlattıkları operasyon ve iç savaştaki diğer gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" başlıklı tek gündem maddesiyle olağanüstü toplanan Din Şurası Sonuç Bildirgesi'ni Bilkent Otel'de açıklayacak.

(Ankara/12.00)


SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçlarında Osmanlıspor, Estonya'nın Nomme Kalju, Medipol Başakşehir ise Hırvatistan'ın Rijeka takımları ile karşılaşacak.

(Tallinn/19.00/Rijeka/21.15)

2- UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu, oynanacak karşılaşmalarla tamamlanacak.


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar