GÜNDEM ÖZETİ / 12 Ağustos 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 12 Ağustos 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Almanya’nın önde gelen tur operatörleri ve turizm sektör temsilcileriyle çalışma toplantısında bir araya gelecek ve basın toplantısı yapacak.

(Frankfurt)

2- TBMM'den.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, Hakkari ve Şırnak illerinin kaldırılarak Yüksekova ve Cizre illerinin kurulması, terörle ilişkili belediyelerle ilgili düzenlemeleri de içeren kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Anayasa değişikliği için oluşturulan komisyonun AK Parti, CHP ve MHP'li üyeleri bir araya gelerek ilk toplantılarını yapacak.

(TBMM/11.0015.00)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Sanayi Odasının Swiss Otel'de düzenlediği "Türkiye'ye Güvenenler, Türkiye'de Üretenler" konulu toplantıya iştirak edecek.

(İstanbul/14.30)  

2- TÜİK, haziran ayı dış ticaret ve sanayi ciro endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00) 


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile makamında bir araya gelecek, heyetler arası görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.30/11.00/12.00)

2- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye)
 

KÜLTÜR SANAT

1- Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı'nda "15 Temmuz Türkiye Demokrasisi" konulu panel gerçekleştirilecek ve AA fotoğraflarından oluşan sergi ziyarete açılacak.

(İstanbul/17.00)


SPOR

1- 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Brezilya'da sürüyor.

(Rio de Janeiro)

2- Turkcell Süper Kupa maçına doğru.

- Beşiktaş ile Galatasaray arasında 13 Ağustos'ta oynanacak maç öncesi her iki ekibin teknik direktörleri Şenol Güneş ve Jan Olde Riekerink ile takım kaptanlarının katılımıyla Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda ayrı ayrı basın toplantısı düzenlenecek.

(Konya/18.30/19.30)

3- Futbolda takımların yeni sezon öncesi transfer ve hazırlık çalışmaları izleniyor.


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar