GÜNCELLEME - Tarım işçilerinin kaldığı çadırlar yandı

- Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde tarım işçilerinin kaldığı 60 çadır, yangında kullanılamaz hale geldi - Yüreğir Kaymakamı Genel: - "İnşallah bu gece çadırı yananlar yeni barınma alanlarına girecekler. Devletimiz yaralarını saracak" YANAN ÇADIR SAYISI GÜNCELLENDİ, KAYMAKAMIN AÇIKLAMASI EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Tarım işçilerinin kaldığı çadırlar yandı

ADANA (AA) - Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde tarım işçilerinin kaldığı 60 çadır yandı.

Yalnızca Mahallesi'nde Diyarbakır'dan göç eden tarım işçileri ile Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve tarlalarda çalışarak geçimlerini sağlayan ailelerin kaldığı çadırlardan birinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen alevler, branda ve çalılardan yapılmış diğer çadırlara da sıçradı.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekipleri, vatandaşların da yardımıyla yangını güçlükle söndürdü. Dumandan etkilenen bir tarım işçisine, sağlık ekipleri müdahale etti.

Yangında, 60 çadır kullanılamaz hale geldi.

- " Devletimiz yaralarını saracak"

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu, çadırları yanan işçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Genel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yanan 60 çadırın yarısında Suriyelilerin, yarısında da Diyarbakır'dan bölgeye göç etmiş tarım işçilerinin kaldığını söyledi.

İşçilerin mevsimlik olmadığını, yaşamlarını bu çadırlarda sürdürdüğünü anlatan Genel, mağdurlara Kızılay tarafından bu akşam için sıcak yemek ve battaniyelerin temin edileceğini, AFAD'ın da bölgede çadır kuracağını dile getirdi.

Genel, bu gece itibariyle vatandaşların mağduriyetinin giderileceğini ifade ederek, "Sevindiğimiz nokta can kaybımızın olmaması. Bir kişi dumandan etkinlendi. Çok şükür hayati tehlikesi olan yok, yaralanma yok. Bu durum sevindirici. İnşallah bu gece çadırı yananlar yeni barınma alanlarına girecekler. Devletimiz yaralarını saracak. Devletimiz vatandaşların yanındadır." diye konuştu.

Çadırlarda yaklaşık 200 kişinin kaldığı öğrenildi.

Yorumlar