GÜNCELLEME - Sakarya'da FETÖ/PDY soruşturması

- Adliyeye sevk edilen Ebru Gençlik Derneği üyesi 7 kişiden 5'i tutuklandı ADLİ SÜREÇ EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Sakarya'da FETÖ/PDY soruşturması

SAKARYA (AA) - Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu değerlendirilen Ebru Gençlik Derneğine operasyon düzenledi.

Ekipler, derneğin yönetim kurulu üyesinin de aralarında bulunduğu 6'sı kadın 7 dernek üyesini gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilenlerden T.A, , Y.T, E.N. ve G.M tutuklanırken, kuaför olduğu öğrenilen C.T ile esnaf S.Y, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sakarya merkezli 10 ilde FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu değerlendirilen Ebru Gençlik Derneği ve Mavi Düşler Derneği üyelerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen Mavi Düşler Derneği üyesi Nazlı Y, Uğur A. ve Reyhan İ, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmış, A.Ö, D.B, F.Ç, G.K, H.A, K.D.T ve M.Ş. ise adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

12 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Yorumlar