GÜNCELLEME - İzmir'de FETÖ/PDY Operasyonu

- Operasyon kapsamında örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olan, aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 30 kişi yakalandı GÖZALTI SAYISI GÜNCELLENDİ, DETAYLAR EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - İzmir'de FETÖ/PDY Operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olan aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 500 polisin katılımıyla sabah saatlerinde 73 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda örgütün okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu olan aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in (49) yanı sıra örgütün Bergama Emniyet İmamı Sinan Özmen, Bergama Işıkevleri İmamı Mehmet Öksüz, Bergama Diyanet İmamı Celal Döner, Kınık İlçe İmamı Harun Yeşil, Ovacık Altın Madeni İşletme Müdürü Cemalettin Çetin'in de aralarında olduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında örgütün güdümünde faaliyet gösterdiği belirtilen Bergama Ali İpek Öğrenci Yurdu, Bakırçay Koleji ile Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneğinde de arama yaptı. Güvenlik güçlerinin bazı adreslerde yaptığı aramalarda FETÖ/PDY'nin terör örgütü PKK ile bağlantısını ortaya koyan belgelere ulaşıldığı iddia edildi. Ayrıca örgüt yöneticilerinin toplanan himmet paralarıyla yurt dışına turlar düzenlediği öne sürüldü.

Gözaltına alınanlar, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Bu arada operasyon kapsamında Erzurum'da gözaltına alınan örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olan aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen, polis ekiplerince İzmir'e getirildi.

Yorumlar