GÜNCELLEME 3 - Edirne merkezli FETÖ/PDY operasyonu

- Gözaltına alınan 40 kişi arasında "doktorlardan sorumlu Trakya imamı" ve "Edirne imamı"nın da bulunduğu öğrenildi ŞÜPHELİLERE İLİŞKİN DETAY EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME 3 - Edirne merkezli FETÖ/PDY operasyonu

EDİRNE (AA) - Edirne merkezli 7 ilde düzenlenen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 40 kişi arasında "doktorlardan sorumlu Trakya imamı" ve "Edirne imamı"nın da bulunduğu belirtildi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, Edirne merkezli İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Çanakkale, Zonguldak ve Antalya illerinde gözaltı ve yakalama kararı çıkartıldı.

Operasyonda aralarında emekli asker ve iş adamlarının da bulunduğu 40 kişi "Hükümetin görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek", "terör örgütüne üye olmak'', ''dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık'' ve ''terör örgütüne finansman sağlamak'' suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Şüpheliler Edirne Devlet Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Gözaltına alınanlar arasında "doktorlardan sorumlu Trakya Bölge İmamı" olduğu ileri sürülen H.O ile "Edirne imamı" olduğu iddia edilen S.K'nın da bulunduğu bildirildi.

Aralarında emekli astsubay ve iş adamlarının da olduğu 40 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Hakkında yakalama kararı bulunan kişilerin aranmasına devam ediliyor.

Yorumlar