Görevli doktor darp edildi

Bir grup sağlık çalışanı, Tarsus Devlet Hastanesinde görevli doktorun, bir hasta tarafından darp edildiğini iddiasını protesto etti

Google Haberlere Abone ol
Görevli doktor darp edildi
Mersin'in Tarsus ilçesinde Sağlık-Sen üyesi bir grup, Tarsus Devlet Hastanesinde görevli doktorun, bir hasta tarafından darp edildiği gerekçesiyle protesto düzenledi.

Sağlık-Sen Tarsus İlçe Başkanı Mustafa Saygı, hastane önündeki protestoda yaptığı konuşmada, acil uzmanı Dr. Ertan Atabey'in 18 Kasım Cuma günü görevi sırasında bir hasta tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğradığını aktararak, sağlık görevlilerine yönelik saldırıları protesto ettiklerini belirtti.

Sağlık görevlilerine yönelik şiddet olaylarına sık sık tanık olduklarını vurgulayan Saygı, "Her kim tarafından ve ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil, insanımızın tamamen sağlığına yapılmış bilinçsiz ve ahmakça ,kabul edilmez ve affedilmez çirkin hareketlerdir. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu zamanlarda, hastaların şifa bulması derdinde olan sağlık çalışanlarımıza yapılan bu saldırılar yüreğimizi daha da kanatmaktadır." dedi.

Saygı, bu tür saldırıların takibinin yapılmasını gerektiğine işaret ederek, "Sağlıkta şiddetin cezasız kalması durumunda, bu olayların büyüyerek toplumsal bir olay haline dönüşmesinden endişe ederken, artık kendini güvende hissetmeyen sağlık çalışanlarının görevlerinden ayrılmaları gibi bir durumla da karşı karşıya kaldığımızı üzülerek söylemek isteriz." ifadesini kullandı.

Yorumlar