Genç Türkiye Zirvesi, İstanbul'da yapılacak

İSTANBUL (AA) - Yıldız Teknik Üniversitesince (YTÜ) düzenlenen 4. Genç Türkiye Zirvesi, 6-8 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek. Üniversiteden yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Genç Türkiye Zirvesi, İstanbul'da yapılacak

İSTANBUL (AA) - Yıldız Teknik Üniversitesince (YTÜ) düzenlenen 4. Genç Türkiye Zirvesi, 6-8 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) stratejik ortaklığıyla 6-8 Mayıs'ta gerçekleştirilecek zirveye, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ev sahipliği yapacak.

Zirvede, "Güçlü Yarınlar İçin Bilgi Toplumu", "Bilgi Ekonomisi ve Bütünsel Kalkınma", "Vasatlıktan Kurtulmanın Yolları: Bilgi Gençliği", "Teknoloji ve İnovasyon Odaklı Yeni Nesil Üniversiteler" gibi konu başlıklarında ortak akıl oluşturulması amaçlanıyor.

Türkiye'nin 81 ili ve 165 ülkeden 3 bin öğrencinin katılımıyla düzenlenecek zirvenin açılışına, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de iştirak etmesi bekleniyor.

Genç Türkiye Zirvesi kapsamında ilk kez Gençlik Fuarı düzenlenecek. Gençlere yönelik ürün, hizmet ve kariyer imkanı sunan tüm resmi kurumlar ve özel kuruluşları, gençlerle buluşturmak için zirve süresince stant açacak. Teknoloji ve inovasyon, hızlı tüketim ürünleri, hobi ve eğlence, yurt dışı eğitim ve dil okulları, yayınevleri sektörlerinden firmalar da fuarda katılımcı olarak yerini alacak.

Zirve kapsamında Akademi Ödülleri de verilecek.

Yorumlar