Gazze'deki elektrik sıkıntısı

- UNRWA Gazze Direktörü Schack, Gazze Şeridi'ndeki elektrik krizinin sona erdirilmesi için "yenilikçi çözümlere destek verilmesi" çağrısı yaptı

Google Haberlere Abone ol
Gazze'deki elektrik sıkıntısı

GAZZE (AA) - Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörü Bo Schack, Gazze Şeridi'nde yıllardır devam eden elektrik krizinin sona erdirilmesi için yenilikçi çözümlere destek verilmesi çağrısında bulundu.

Schack, elektrik kesintileri nedeniyle Gazze'de aydınlatma için mum kullanılan bir evde çıkan yangında 3 çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından yeniden gündeme gelen soruna ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, tüm bağışçılardan Gazze Şeridi'nde yıllardır devam eden elektrik krizinin sona erdirilmesi için yenilikçi çözümlere destek vermelerini istedi.

Elektrik kesintisi nedeniyle aydınlatma için kullanılan mumun devrilmesi sonucu çıkan yangında 3 çocuğun yaşamını yitirmesini "trajik bir kaza" olarak nitelendiren Schack, bunun Gazze'deki elektrik sıkıntısının yol açtığı en tehlikeli olaylardan biri olduğunu ifade etti.

Gazze'nin batısında bulunan Şati Mülteci Kampı'ndaki bir evde cuma günü çamaşır makinesi üzerindeki mumun devrilmesi sonucu çıkan yangında 3 çocuk hayatını kaybetmişti. Sivil Savunma Kurumundan yapılan açıklamada yangına elektrik kesintisi nedeniyle aydınlatma için kullanılan mumun neden olduğu belirtilmişti.

İsrail'in 2006 yılında bölgedeki tek elektrik santralini bombalaması sebebiyle Gazze'de yıllardır elektrik krizi yaşanıyor.

Yorumlar