Gazze'deki elektrik sıkıntısı

- Gazze'deki solcu gruplar, ulusal uzlaşı hükümetini "bölgedeki elektrik krizine çözüm bulunması için acil harekete geçmeye" çağırdı

Google Haberlere Abone ol
Gazze'deki elektrik sıkıntısı

GAZZE (AA) - Gazze'deki solcu gruplar, ulusal uzlaşı hükümetine "bölgedeki elektrik krizine çözüm bulunması için acil harekete geçilmesi" çağrısında bulundu.

Gazze'deki elektrik krizini protesto etmek için düzenlenen gösteriye Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC), Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Halk Partisi, Filistin Girişimi Hareketi ve Filistin Demokratik Birliği (FİDA) gibi solcu gruplardan temsilciler katıldı.

Gazze'deki meçhul asker anıtı önünde düzenlenen gösterinin ardından söz konusu beş solcu örgüt adına konuşma yapan Talal Ebu Zarife, "Gazze'deki elektrik krizinin devam etmesi, halkın yaşadığı insani sıkıntıları daha da artırıyor." dedi.

Yaşanan elektrik kesintileri ve neden olduğu felaketlerden uzlaşı hükümeti, Filistin yönetimi ve Gazze'deki elektrik şirketlerinin sorumlu olduğunu belirten Ebu Zarife, bu krizden çıkışın Mısır üzerinden gelen elektrik miktarının artırılması ile mümkün olacağını ifade etti.

Ebu Zarife ayrıca Fetih ve Hamas hareketlerinden de Filistin'deki bölünmüşlüğe son vermelerini ve Gazze halkının yaşadığı tüm sıkıntılara çözüm bulmalarını istedi.

Eylemde, üzerinde "Çocukların hayatı üzerinde oyun oynanmasına hayır", "Gazze'deki krizlerin sona ermesi için bölünmüşlüğe hayır" yazılı dövizler taşındı.

Gazze'nin batısında bulunan Şati Mülteci Kampı'ndaki bir evde cuma günü yanan mumun devrilmesi sonucu çıkan yangında 3 çocuk hayatını kaybetmişti. Sivil Savunma Kurumundan yapılan açıklamada yangına elektrik kesintisi nedeniyle aydınlatma için kullanılan mumun neden olduğu belirtilmişti.

İsrail'in 2006 yılında bölgedeki tek elektrik santralini bombalaması sebebiyle Gazze'de yıllardır elektrik krizi yaşanıyor.

Yorumlar