Gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesi davası

- Gazeteci Nuh Köklü'yü öldürdüğü gerekçesiyle Serkan Azizoğlu'nun müebbet hapis cezasına çarptırıldığı davanın gerekçeli kararı hazırlandı - Gerekçeli karardan: - "Sanık önce kendisi, sonra sopa ile en son da bıçakla saldırıya geçmiştir. Kaldı ki kendisine bir saldırı söz konusu olsa bile iş yerine girip kapıyı kilitlemesi veya olay yerinden kaçması mümkün olup, bu şekilde kurtulma imkanı da vardır." - "Maktül Nuh Köklü'nün sanık Serkan Azizoğlu'na karşı koşarak gelip tekme atma fiiline karşı sanığın meşru savunma kapsamında ona hamlede bulunmuş olması kabul edilemezdir. Zira meşru savunmaya karşı meşru savunma olmaz."

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesi davası

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de arkadaşlarıyla kar topu oynayan gazeteci Nuh Köklü'yü, dükkanının camına kar topu isabet ettiği gerekçesiyle öldürdüğü öne sürülen Serkan Azizoğlu'nun müebbet hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin gerekçeli karar hazırlandı.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce hazırlanan 35 sayfalık gerekçeli kararda, dava konusu olayın 17 Şubat 2015 tarihinde Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi'nde yaşandığı belirtildi.

Sanık Serkan Azizoğlu'nun Kadıköy Mısır Çarşısı'nda baharat dükkanı işlettiği belirtilen gerekçeli kararda, olay günü maktül Nuh Köklü'nün, nişanlısı ve arkadaşları ile birlikte Kadıköy Boğa Heykeli'nin bulunduğu meydanda toplanıp eğlendikleri, havanın kar yağışlı olduğu, daha sonra arkadaşlarının evlerine çay içmek üzere birlikte yürümeye başladıkları anlatıldı.

Gerekçeli kararda, grubun yaya olarak ilerledikleri esnada birbirleri ile kartopu oynadıkları, oynadıkları kar toplarından birisinin sanık Serkan Azizoğlu'nun dükkanının vitrin camına isabet ettiği fakat camın kırılmadığı, camına kartopu geldiğini gören sanık Azizoğlu'nun dükkandan dışarı çıkarak Köklü ve arkadaşlarına hitaben alenen küfrettiği, daha sonra dükkanına girerek tahta bir sopayla çıktığı ve maktül ve katılanlara doğru savurduğu belirtildi.

Sanık Azizoğlu'nun daha sonra tekrar dükkanına girerek eline bu sefer bir bıçak alarak dışarı çıktığı ve çıkan kavgada Nuh Köklü'yü bıçakladığı anlatılan gerekçeli kararda, sanığın elindeki kanlı bıçakla Nuh Köklü'nün arkadaşlarını da tehdit ettiği kaydedildi.

Gerekçeli kararda, göğsünden yaralanan Köklü'nün hastaneye kaldırıldığında öldüğünün anlaşıldığı belirtilerek, olay günü yaşanan tartışmanın sanık Serkan Azizoğlu'nun dükkanının vitrin camına kartopu isabet etmiş olması nedeniyle çıktığının anlaşıldığı vurgulandı.

- Sanık öldürme kastıyla hareket etti

Sanığın Köklü'yü öldürme kastıyla hareket ettiğinin sabit olduğu belirtilen gerekçeli kararda, "Gerek maktulün öldürülmesi gerekse diğer eylemler bakımından sanığın camına, katılanların kastı olmaksızın kartopu gelmesi sanık yönünden haksız tahrik teşkil etmemektedir. Sanığın şikayetçilerden Emrah Elhan'ı bıçakla kovalarken maktulün sanığa tekme atması da sanığın öldürme eylemi yönünden haksız tahrik teşkil etmemektedir. Zira maktulün eylemi tehlike altında olan arkadaşını korumaya yöneliktir." ifadelerine yer verildi.

Gerekçeli kararda, Köklü ve arkadaşlarının sanığa herhangi bir saldırısının olmadığı belirtilerek, "Sanık önce kendisi, sonra sopa ile en son da bıçakla saldırıya geçmiştir. Kaldı ki kendisine bir saldırı söz konusu olsa bile iş yerine girip kapıyı kilitlemesi veya olay yerinden kaçması mümkün olup, bu şekilde kurtulma imkanı da vardır. Maktül Nuh Köklü'nün sanık Serkan Azizoğlu'na karşı koşarak gelip tekme atma fiiline karşı sanığın meşru savunma kapsamında ona hamlede bulunmuş olması kabul edilemezdir. Zira meşru savunmaya karşı meşru savunma olmaz. Maktül, arkadaşı Emrah Elhan'a karşı bıçakla yapılan saldırıyı tekmeyle defetmeye çalışmıştır." görüşü aktarıldı.

Bu nedenle Serkan Azizoğlu'nun Nuh Köklü'yü "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, arkadaşlarına yönelik de "kasten yaralamaya teşebbüs", "hakaret" ve "silahla tehdit" suçlarından da 4 yıl 2 ay 7 gün cezalandırılmasına karar verildiği belirtilen gerekçeli kararda, sanık hakkında meşru müdafaa ve haksız tahrik hükümlerinin uygulanmadığı, takdiri indirim de yapılmadığı vurgulandı.

Gerekçeli kararda, diğer sanık Nazım Coşanar hakkında, sanık Serkan Azizoğlu'na yardım ettiği iddiasının mahkemece kabul görmediği gerekçesiyle "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan beraatine karar verildiği kaydedildi.

Yorumlar