FSMVÜ öğrencilerinin yıl sonu sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin çalışmalarından...

Google Haberlere Abone ol
FSMVÜ öğrencilerinin yıl sonu sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin çalışmalarından oluşan yıl sonu sergisi açıldı.

Üniversitenin Kandilli Yerleşkesi'ndeki serginin açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, her yıl sonunda öğrencilerin bir yılda yaptıkları çalışmaları sergilediklerini ifade etti.

Subaşı, serginin iki grupta ele alındığını belirterek, "Bunların biri Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerinin, diğeri Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencilerinin yaptığı çalışmalar. Geleneksel Türk Sanatları şemsiyesi altında hat, tezhip, çini, halı-kilim dokuma, minyatür bulunuyor. Bu dallarda yapılan çalışmalar fakültemizde sergileniyor." dedi.

Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, öğrencilerin, geleneksel kültürü atlamadan yeni tasarımlar üretebilmeleri konusunda yetiştirildiklerini belirterek, sergide, bir yıl boyunca fakültede neler yapıldığını ve öğrencilerin üretimlerini paylaşma imkanı bulduklarını kaydetti.

Sergi 20 gün boyunca Kandilli Yerleşkesi'nde görülebilecek.

Yorumlar