Fransız polisi 40 Rus holiganın peşinde

- Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve: ''Marsilya'da kavga çıkartan Rus holiganlar tespit edildi ve yakalanmaları için operasyon başlatıldı''

Google Haberlere Abone ol
Fransız polisi 40 Rus holiganın peşinde
PARİS (AA) - Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kavga çıkartan yaklaşık 40 Rus holiganın eşkalinin belirlendiğini ve yakalanmaları için operasyon başlatıldığını bildirdi.
Fransız bakan, meclis genel kurulunda Marsilya'da çıkan olaylarla ilgili yöneltilen sözlü soru önergelerini yanıtladı.
Cazeneuve, ''Marsilya'daki saldırıya katıldıkları düşünülen ve sayıları 40'ı bulan Rus taraftarların, bu şiddet olaylarını tekrarlamalarını önlemek ve gözaltına alınmaları için operasyon başlatıldı. Fotoğraflarla ve görüntülerle bu kişiler tespit edildi.'' ifadesini kullandı.
Bu sabah Marsilya yakınlarında bulunan Mandelieu'de bir otele düzenlenen baskında da 29 Rus taraftar sınır dışı edilmek üzere havaalanına yönlendirilmişti.
Fransız polisi, öğle saatlerinde ise yine Marsilya yakınlarında Rus taraftarları taşıyan bir otobüsü durdurarak sınır dışı etmek üzere 6 Rus taraftarı gözaltına almıştı.
Cumartesi günkü kavgada çoğu İngiliz vatandaşı olmak üzere 4'ü ağır 35 kişi yaralanmış ve kavgaya karışan 10 kişi, Marsilya'da 2 ay ila 1 yıl hapis cezalarına çarptırılmıştı.


Yorumlar