Fransa'nın Barış Süreci Özel Temsilcisi Vimont, Ramallah'ta

- Filistin Devlet Başkanı Abbas, Vimont ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Fransa'nın Barış Süreci Özel Temsilcisi Vimont, Ramallah'ta

RAMALLAH (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fransa'nın Barış Süreci Özel Temsilcisi Pierre Vimont'u Ramallah'ta kabul etti.

Vimont, temaslarda bulunmak üzere geldiği Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile Ramallah'taki Başkanlık ofisinde görüştü.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, Abbas-Vimont'un görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, Fransa'nın, "Bu yıl sonunda uluslararası barış konferansı düzenlenmesi konusunda taraflara davet göndermekte kararlı olduğunu" bildirdi.

Fransız temsilcinin, görüşmede Abbas'a "Uluslararası bir referans aracılığıyla iki devletli çözümün sağlanması gerektiğini, ülkesinin konferansı düzenlemekte kararlı olduğunu ve aralık ayında davet göndereceğini" vurguladığını aktaran Ureykat, Abbas'ın da, "Fransa'nın girişimine tam destek verdiklerini" ifade ettiğini belirtti.

Ureykat, İsrail'in söz konusu konferansa katılmayı reddetmesine ilişkin ise "Bu İsrail'den beklenen bir tutum. İsrail, müzakere masasına oturmak ve barışı sağlamak yerine Yahudi yerleşim birimleri inşa etmeyi ve dayatmaları tercih ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ülkesinin bu yıl sonunda düzenlemeyi planladığı uluslararası barış konferansına ilişkin görüşmeler yapmak üzere dün İsrail'e gelen Vimont, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Vekili Jacob Nagel ve İsrail Başbakanı Temsilcisi İzak Molcho ile Kudüs'te bir araya gelmişti.

İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrailli yetkililerin, bu konferansa karşı olduğu yönündeki resmi görüşlerini Vimont'a ilettiği kaydedilmişti.

Yorumlar