Fransa'dan yabancı savaşçılara yönelik yeni kampanya

- Fransa Başbakanı Manuel Valls tarafından tanıtılan yeni kampanyada, gençlerin radikalleşmesi ve suç örgütlerinin eline düşmesinin engellenmesi konusu işleniyor

Google Haberlere Abone ol
Fransa'dan yabancı savaşçılara yönelik yeni kampanya

PARİS (AA) - Fransa Başbakanı Manuel Valls, yabancı savaşçılar tehlikesiyle mücadele etmek amacıyla oluşturulan yeni kampanyayı tanıttı. Kampanyada gençlerin nasıl radikalleştiği ve suç örgütlerinin ağına düştüğü, sosyal medya ve internet örneğiyle anlatılıyor.

Başbakan Manuel Valls, Paris'te düzenlenen basın toplantısı ile radikalleşmeye ve yabancı savaşçı temini için çalışan örgütlerle mücadele için oluşturulan yeni kampanyayı tanıttı.

"Tercihlerinizin sorumlusu sizsiniz" sloganı ile başlatılan kampanya, gençlerin anladığı dilden örnekler sunarak genç nüfusu hedefliyor. Emma ve Mehdi karakterlerinin başrolünde olduğu interaktif iki ayrı videodan oluşan internet sitesinde, bu iki gencin nasıl yabancı savaşçı devşiren örgütlerin ağına düştüğü anlatılıyor. Değişik etaplardan oluşan videolarda kullanıcı, her etap sonunda senaryodaki tekliflerden birini seçmek zorunda. Seçilen tercihlere göre bir uzman veya ilgili kişiyle yapılan söyleşi kullanıcıyı verdiği karar hakkında bilgilendiriyor. Fransa'dan yabancı savaşçı ağına düşürülmeye çalışılan Emma ve Suriye'de bulunan Mehdi'nin kurtuluş hikayesinin anlatıldığı videolarda gençlerin karşı karşıya oldukları tehlikeler de göz önüne seriliyor.

İnternet, sosyal medya, akıllı telefonlar gibi gençlerin dünyasına dair ortamlardaki risklerin sergilendiği kampanya bir internet sitesi üzerinden yürütülüyor. "Radikalleşme, kendinin, ailenin ve diğerlerinin hayatını mahvetmektir" sloganıyla sona eren videolarda, alınan yanlış kararların genç bir kızın Suriye'de zorla evlendirilmesi veya Mehdi'nin Fransa'da bombalı saldırı düzenlemesi gibi ağır sonuçları olabileceği belirtiliyor.

Başbakan Valls, "Radikalleşme ile mücadele için büyük bir kültürel mücadeleye ihtiyaç olduğunu" söyleyerek, gençlerin radikalleşmesinin önlenmesi amacıyla internet dünyası aktörlerinin, bu dünyaya yön veren şirketlerin, dini liderlerin ve derneklerin desteği olmadan bu mücadelede başarılı olamayacaklarını kaydetti.

Yorumlar