Fransa'daki "Batı Balkanlar Zirvesi"

- Sırbistan Başbakanı Vucic: - "İngiltere, 23 no'lu fasıl üzerinde bulundurduğu rezervini kapattı. Geriye Hırvatistan kaldı. Zirvede yüz yüze konuşma fırsatı bulacağız. Fasılların açılması konusunda zirveden olumlu sonuçlar bekliyorum"

Google Haberlere Abone ol
Fransa'daki "Batı Balkanlar Zirvesi"

BELGRAD (AA) - Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, Avrupa Birliği (AB) müzakere sürecinde Sırbistan'ın 23 no'lu "Yargı ve Temel Haklar" ile 24 no'lu "Adalet, Özgürlük ve Güvenlik" fasıllarını yakın zamanda açmasına yönelik, "Olumlu sonuç" beklentisi içerisinde bulunduğunu bildirdi.

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen "Batı Balkanlar Zirvesi"ne katılmak üzere başkent Paris'te bulunan Vucic, zirve beklentilerini Sırbistan medyasına değerlendirdi.

Hırvatistan'ın, 23 ve 24'üncü fasılları açmaları noktasında engel teşkil etmeyeceğine inandığını ifade eden Vucic, "İngiltere, 23 no'lu fasıl üzerinde bulundurduğu rezervini kapattı. Geriye Hırvatistan kaldı. Zirvede yüz yüze konuşma fırsatı bulacağız. Fasılların açılması konusunda zirveden olumlu sonuç bekliyorum." dedi.

Vucic, Arnavutluk, Slovenya ve Karadağ ile son derece iyi ilişkilere sahip olduklarını belirterek, Sırbistan'ın AB üyelik yolunda kararlılığını vurguladı.

Paris'te bulunan Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Dacic de Sırbistan'ın AB ile "Temiz ilişki" içerisinde olmasını istediklerini belirterek, "AB bizim stratejik amaçlarımızdan birisi. Beklenen her şeyi en doğru şekilde yapıyoruz. Bu bağlamda, karşı tarafın bizi cezalandırmaması gerektiği kanaatindeyim." değerlendirmesinde bulundu.

Bölgesel istikrar için çalışmaya devam edeceklerini aktaran Dacic, Sırbistan'ın modern bir Avrupa ülkesi olması için ekonomik anlamda da gelişme kaydettiğini bildirdi.

Fransa'nın ev sahipliğindeki zirveye ayrıca, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya ve Karadağ yetkilileri de katılıyor.

Yorumlar