Ford 1.0 Ecoboost, 5'inci defa yılın motoru seçildi

İSTANBUL (AA) - Ford'un küçük hacmine karşın yüksek performans ve üstün sürüş dinamikleri sunan, bu özelliklerini teknoloji ve yakıt ekonomisi ile birleştiren...

Google Haberlere Abone ol
Ford 1.0 Ecoboost, 5'inci defa yılın motoru seçildi

İSTANBUL (AA) - Ford'un küçük hacmine karşın yüksek performans ve üstün sürüş dinamikleri sunan, bu özelliklerini teknoloji ve yakıt ekonomisi ile birleştiren 1.0-litre EcoBoost motoru 5'inci defa yılın motoru seçildi.

Ford'dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu motor, dünyanın 31 ülkesinden 65 otomobil gazetecisinin oyları ile belirlenen "2016 Uluslararası Yılın Motoru" değerlendirmesinde 19 motor arasında "1.0 litre ve Altı Kategorisi En İyi Motoru" seçildi.

Son 5 yıl içerisinde toplam 9'uncu ödülünü kazanan 1.0-litre EcoBoost motor, 5'inci kez sınıfında "Yılın En İyi Motoru" unvanına sahip olarak ulaşılması zor bir başarı elde etti. 3 silindirli 1.0-litre EcoBoost motor, 2012 yılında da "En İyi Yeni Motor" ödülünü kazanmıştı.

Açıklamada, Avrupa'da satışa sunulan 11 Ford model içerisinde her 5 araçtan 1 tanesinde 1.0-litre EcoBoost motor seçeneğinin yer aldığı belirtildi.

Yorumlar