Foça Deniz Üssü'nde şehit ailelerine iftar

- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Babalar Günü nedeniyle şehit aileleri için iftar programı düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Foça Deniz Üssü'nde şehit ailelerine iftar

İZMİR (AA) - Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca Babalar Günü nedeniyle şehit ailelerine iftar verildi.

Foça Deniz Üssü'nde konuşlu TCG Osmangazi Gemisi'nde düzenlenen iftar programına Foça'da ikamet eden şehit aileleri katıldı.

Komutanlar iftar programı öncesinde şehit aileleriyle yakından ilgilenerek, sorunlarını dinledi.

Foça Garnizonu Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, iftar programında şehit ailelerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Sizler şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Başımızın üstünde yeriniz var. Geldiğiniz için teşekkür ederiz" dedi.

Şehit babası Cengizhan Verdi Temizer, şehit ailelerini unutmayan komutanlara teşekkür ederek, şehitlik mertebesinin Türk milletinin yapısında ve İslam dininde çok önemli bir mertebe olduğunu belirtti.

Temizer, "Ben tüm ordu personeline çocukluğumdan beri saygı duyarım. Memleketin bugüne kadar gelmesinde, bağımsızlığımızda Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının bildirilmesinde en büyük rol ordumuzundur. Komutanlarımız sağolsunlar bizi de çağırdılar, şehit ailelerine olan bağlılıklarından dolayı güzel bir program düzenlediler. Şehitlerimiz olmasaydı Türkiye'nin buraya gelmesi mümkün olmazdı. 15-16 yaşındaki çocukların Çanakkale'deki fotoğraflarını gördükçe insanın ağlamaması mümkün olmuyor. Bugünkü Türk Silahlı Kuvvetleri de o çocuklara layık olmaya çalışıyor" diye konuştu.


Yorumlar