Filistin Devlet Başkanı Abbas Brüksel'de:

"Barışçıl bir gelecek için, Filistin'in 1967'deki sınırlarında ve Doğu Kudüs'ün başkent olduğu bağımsız bir devlet olması en iyi çözümü teşkil ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Filistin Devlet Başkanı Abbas Brüksel'de:

BRÜKSEL (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Barışçıl bir gelecek için, Filistin'in 1967'deki sınırlarında ve Doğu Kudüs'ün başkent olduğu bağımsız bir devlet olması en iyi çözümü teşkil ediyor." dedi.

Abbas, Brüksel’de, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk’la görüşmesinden sonra basına açıklamalarda bulundu.

Karşılıklı olarak çok verimli ve yapıcı bir ortamda fikir alışverişinde bulunduklarını söyleyen Abbas, AB’nin Filistin'de modern bir devlet kurulması için gayretlerinden ve desteklerinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Abbas, AB’nin ve Fransa'nın İsrail ve Filistin'e yönelik uluslararası barış konferansı düzenlenmesi teklifini olumlu karşıladığına dikkati çekerek, "Barışçıl bir gelecek için, Filistin'in 1967'deki sınırlarında ve Doğu Kudüs'ün başkent olduğu bağımsız bir devlet olması en iyi çözümü teşkil ediyor." diye konuştu.

Beraber çalışarak barış ve istikrar ortamı sağlamaya çabaladıklarını anımsatan Abbas, İsrail'in Filistin topraklarını işgaline bir son vermesi gerektiğini kaydetti.

- "AB, Filistin’in en yakın partneri olmaya devam edecek"

AB Konseyi Başkanı Tusk da, bölgede şiddet ve kışkırtma ortamı durmadan görüşmelerde ilerleme sağlanamayacağına işaret ederek, "AB, Filistin’in en yakın partneri olmaya devam edecek" diye konuştu.

AB’nin, Filistin’in sosyal ve ekonomik kalkınmasına yönelik mali destek vermeye devam edeceğini söyleyen Tusk, İsrail ve Filistin’in barışçıl bir şekilde, iki bağımsız devlet olarak bir arada yaşaması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar