Filipinler'de uyuşturucuyla mücadele

- Gizli metamfetamin laboratuvarına düzenlenen baskında 7 Çin vatandaşı gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Filipinler'de uyuşturucuyla mücadele

MANILA (AA) - Filipinler'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yedi Çinlinin gözaltına alındığı bildirildi.

Uyuşturucuyla Mücadele Ajansı'ndan yapılan açıklamada, başkent Manila'nın kuzeyindeki Pampanga kentindeki bir domuz çiftliğinde kurulan ve metamfetamin üretildiği belirlenen laboratuvara baskın düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda biri kadın yedi Çin vatandaşı, yasa dışı uyuşturucu bulundurmak ve üretmek suçlarından gözaltına alındı.

Açıklamada, laboratuvardaki yarım kilogram metamfetamin, yaklaşık 20 kilogram efedrin, laboratuvar gereçleri ve çeşitli kimyasallara el konulduğu belirtildi.

Filipinler'in yeni Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, göreve gelir gelmez uyuşturucuya karşı savaş açmıştı. Duterte, yürüttükleri uyuşturucuyla mücadele sonucu 600 bin uyuşturucu kullanıcısının ve satıcısının teslim olduğunu vurgulayarak uyuşturucu çetelerini koruyan polis memurlarını ihbar edenlere iki milyon Filipinler Pesosu (yaklaşık 130 bin lira) ödül vadetmişti.

Ülkede işlenen suçlara karşı verdiği kanlı savaşta kendisine yardımcı olan Filipinlilerin ödüllendirileceğini dile getiren Duterte, her uyuşturucu baronu için de 5 milyon peso (yaklaşık 320 bin lira) ödül vadetmişti.

Uluslararası insan hakları örgütler, Filipinler'in uyuşturucuyla mücadelesinde yüksek ölüm oranlarından endişe duyduklarını açıklamıştı. Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri, ölümlerin durdurulması için önlem alınması, aksi takdirde hükümetin ve kolluk kuvvetlerinin sorumlu tutulacağı uyarısında bulunmuştu.

Yorumlar