FETÖ soruşturmasında 9 gözaltı kararı

- FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında kapatılan Zaman gazetesinin eski Genel Müdürü Recep Uzunallı ve iş adamlarının da bulunduğu 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi - Hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında daha önce TUSKON'a yönelik FETÖ soruşturmasında tutuklanan Ömer Faruk Kavurmacı'nın akrabası olduğu belirtilen İsmail Kavurmacı'nın da olduğu öğrenildi - Düzenlenen operasyonda şimdiye kadar 3 şüpheli yakalandı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ soruşturmasında 9 gözaltı kararı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) mensup olanların ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında kapatılan Zaman gazetesinin eski Genel Müdürü Recep Uzunallı ve iş adamlarının da bulunduğu 9 şüpheli hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce ifadesi alınan örgütün ''imamlarından'' H.P'nin beyanları doğrultusunda yeni şüpheli isimlere ulaşıldı.

Bu çerçevede, kapatılan Zaman gazetesinin eski Genel Müdürü Recep Uzunallı, daha önce TUSKON'a yönelik FETÖ soruşturmasında tutuklanan Ömer Faruk Kavurmacı'nın akrabası olduğu belirtilen İsmail Kavurmacı ile iş adamlarının da aralarında bulunduğu 9 şüpheli hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan gözaltı kararı verildi.

Savcılığın talebi üzerine Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince, şüpheliler hakkında arama ve el koyma kararı da alındı.

Savcılığın talimatı doğrultusunda harekete geçen emniyet güçleri, şüphelilerden 3 kişiyi yakalayarak emniyete getirdi. Aralarında Recep Uzunallı'nın da bulunduğu diğer 6 şüpheli ise halen aranıyor. Şüphelilerin adreslerinde arama ve el koyma işlemleri devam ediyor.

Yorumlar