FETÖ elebaşı için yapılan lüks malikanenin duvarı yıkıldı

- FETÖ’nün firari finansörü Akın İpek tarafından Gölbaşı’nda inşa edilen dev malikanenin duvarı imar planına aykırı inşa edildiği gerekçesiyle yıkıldı - Gülen’in Türkiye’ye dönmesi durumunda söz konusu malikanede ağırlanacağı gündeme gelmişti

Google Haberlere Abone ol
FETÖ elebaşı için yapılan lüks malikanenin duvarı yıkıldı

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finansörü olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılmadan önce yurtdışına kaçan Akın İpek'in, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için Ankara Gölbaşı'nda inşa ettiği belirtilen malikanenin kaçak olan duvarı mehteran marşı eşliğinde yıkıldı.

Gölbaşı Belediyesinin zabıta ve yıkım ekipleri sabah saatlerinde, güvenlik güçleri eşliğinde malikanenin bulunduğu bölgeye geldi.

İş makineleriyle yıkıma başlandığı sırada çevrede bulunan araçlardan mehteran marşları çalındı. Yıkım işlemi yaklaşık üç saat sürdü.

İmar planına uygun inşa edilmeyen malikanenin duvarı için daha önce yıkım kararı çıkarılmış, Akın İpek’in avukatlarının mahkemeye itiraz etmesi üzerine yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

- Mahkeme kararı ile yıkıldı

Gölbaşı Belediyesinden yapılan açıklamada, söz konusu malikanenin Akın İpek’in annesi Melek İpek ve Koza İpek Holding adına kayıtlı olduğu belirtildi.

Proje ve ruhsatlara aykırı bir şekilde sokak yolunun malikanenin arazisine dahil edilerek kapatılması nedeniyle 2 Şubat 2016 tarih ve 34-35 sayılı belediye encümen onayı ile yıkım kararı alındığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kararlara ilişkin Koza İpek Holding ve Melek İpek tarafından Ankara 15. İdare Mahkemesi ve Ankara 3. İdare Mahkemesi nezdinde açılan davalarda verilen yürütme durdurma kararları 14 Temmuz 2016 tarihi itibariyle reddedilmiştir. Bunun üzerine belediyemizce mahkeme kararlarının ve encümen kararlarının yerine getirilmesi amacıyla yasal işlem başlatılarak ve mahal yerine gelinmiş ve yıkım işlemleri gerçekleştirilmiştir."

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye döndüğü taktirde içinde oturması için yapıldığı belirtilen ve 7 bin 179 metrekarelik alana inşa edilen, dört ana yapıdan oluşan malikanenin 32 milyon dolara mal olduğu iddia edilmişti.

Yorumlar