Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Mezuniyet Töreni

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - "İş hayatınızda ve akademik çalışmalarınızda ülkenize, milletinize ve ideallerinize olan sadakatinizi asla kaybetmeyin. Kalpsiz bir beden nasıl bir cesetten ibaretse değerlerinden ve köklerinden kopma pahasına elde edilen kariyer de aynı şekilde anlamsız, soğuk ve ruhsuzdur." - "Bir tarafta Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi öbür tarafta Bezmialem Valide Sultan Üniversitesi bunlar hep bu sürecin temel taşlarıdır. İlk yıl 128 öğrenciyle başlanan 2014'te 113 mezunla siftahı yapılan üniversitemizin eğitim ve öğretim faaliyetleri her düzeyde 5 binin üzerinde öğrenciye ulaştı."

Google Haberlere Abone ol
Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Mezuniyet Töreni

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İş hayatınızda ve akademik çalışmalarınızda ülkenize, milletinize ve ideallerinize olan sadakatinizi asla kaybetmeyin. Kalpsiz bir beden nasıl bir cesetten ibaretse değerlerinden ve köklerinden kopma pahasına elde edilen kariyer de aynı şekilde anlamsız, soğuk ve ruhsuzdur." dedi.

Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nin Haliç Kongre Merkezi'ndeki mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada mezunlara bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Gençlerin bugünlere gelmesinde emeği olan ailelere ve hocalarına da teşekkür eden Erdoğan, "Bugün mezuniyet sevinçlerini paylaştığımız gençlerimiz ana sınıfı ve üniversite hazırlık sınıfını da dahil ettiğimizde 18 yılı bulan zorlu bir eğitim sürecini geride bıraktılar. Gençlerimizden yüksek lisans ve doktora düzeyinde akademik çalışmalarına devam etme niyetinde olanlar, iş hayatına atılıp kariyerini orada sürdürecek olanlar da muhakkak vardır. Hangi yoldan giderseniz gidin bundan sonra yeni döneme giriyorsunuz. Öğrencilik sıfatının getirdiği koruma kalkanı artık üzerinizden kalkıyor. Ailenizin ve dostlarınızın desteği hep yanınızda olmaya devam edecektir. Ama bundan sonra kendi ayaklarınız üzerinde durmaya, kendi kararlarınızın sonuçlarıyla yüzleşmeye hazır olmanız gerekiyor." diye konuştu.

Erdoğan, öğrencilerin uzun eğitim serüveninde elde ettikleri birikimi pratik, gayret ve çalışkanlıkla hayata geçirecekleri yeni bir sürece adım attıklarını aktararak, öğrencilerden beklentilerini şöyle sıraladı:

"İş hayatınızda ve akademik çalışmalarınızda ülkenize, milletinize ve ideallerinize olan sadakatinizi asla kaybetmeyin. Kalpsiz bir beden nasıl bir cesetten ibaretse değerlerinden ve köklerinden kopma pahasına elde edilen kariyer de aynı şekilde anlamsız, soğuk ve ruhsuzdur. Aynı şekilde ne pahasına olursa olsun kazanmanın değil, hayırlısıyla kazanmanın çabası içinde olacağınıza inanıyorum. Türkiye'nin size ve birikiminize ihtiyacı var. Devir hayat boyu öğrenme ve hayat boyu eğitimi sürdürme devridir. Eğitim kademelerinde elde ettiğiniz bilgileri, sürekli güncelleyerek bunun yanında sürekli daha ileriye taşıyarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefine katkı vermek mecburiyetindesiniz."

Herkesin aynı gemide olduğunu belirten Erdoğan, Nazım Hikmet'in "Sen yanmazsan, ben yanmazsam,
Biz yanmazsak...Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?" dizelerini tekrarladı. Erdoğan, gençlerin gayret göstermemesi durumunda Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının zor olduğunu aktararak, gençlerin 2053, 2071 vizyonunun alt yapısını kuracak ve inşa edecek gençler olduğunu söyledi.

Gençlerin geleceği inşa edeceklerini yineleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Benim gözümde sizler, asımın neslisiniz. Bu neslin devamını yetiştirecek olan öncüler sizlersiniz. Rabbim yolunuzu, bahtınızı ve gönlünüzü açık etsin. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından ecdadımızın bizlere emaneti olan beş ayrı vakfımızın kuruculuğunda hayata geçirilen bu üniversite, 6 yılda gerçekten örnek bir eğitim kurumu haline geldi. İlk adımı atacağımız zaman ilgili arkadaşlarımızla, bakan ve genel müdürümüzle bu konuyu görüştüğümüzde hep şunu özellikle hedeflemiştim. Dedim ki 'Ecdadımız bu vakıfları niye kurdu? Asıl hedef neydi? Bir neslin ihyası ve inşasıydı. İşte şimdi de Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak bu adımı atmamız lazım.' Bir tarafta Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi öbür tarafta Bezmialem Valide Sultan Üniversitesi bunlar hep bu sürecin temel taşlarıdır. İlk yıl 128 öğrenciyle başlanan 2014'te 113 mezunla siftahı yapılan üniversitemizin eğitim ve öğretim faaliyetleri her düzeyde 5 binin üzerinde öğrenciye ulaştı."

Erdoğan, bugün mezun olan 740 öğrencinin üniversitenin rüşdünün ispatı olduğunu dile getirerek, üniversitenin vakıf mallarının amacına uygun olarak kullanılmasının örneği olduğunu söyledi.

Vakıf Katılım Anonim Şirketi'nin yakın zamanda aynı salonda açılışının yapıldığını anımsatan Erdoğan, "Vakıflar Genel Müdürlüğü, Vakıfbank'ın yaklaşık yüzde 58 hissesini oluşturuyor. Böyle bir hisseye sahip. Fakat vakıfların amacına uygun mu bu Vakıfbank'tan bu gelir. 'Öyleyse bugün Vakıf Katılım Anonim Şirketi'nin açılışını yapıyoruz. Şimdi peyderpey Vakıfbank'ta Vakıflar Genel Müdürlüğü hissesini alarak bu Vakıf Katılım Anonim Şirketi'nin öz sermayesini oluşturacak.' dedim. Vakıf Katılım Anonim Şirketi olarak, bu katılım şirketleri içerisinde dikkat edin 'Banka' demiyorum en güçlü şirket olsun diye bunu ifade ettim."

Erdoğan, buradan elde edilecek gelirle Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün eğitim ve öğretimde yatırımlar, tarihi eserlerin onarılması ve sokakta kalana yapacağı yardım ile ecdadın yaptıklarının aynını yapacağını dile getirdi.

(Sürecek)


Yorumlar