Fas’ta yılda çeyrek milyon öğrenci eğitimini yarıda bırakıyor

RABAT (AA) - Fas’ta yılda 250 bine yakın öğrencinin eğitimini yarıda bıraktığı bildirildi. Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, parlamentoda yaptığı konuşmada...

Google Haberlere Abone ol
Fas’ta yılda çeyrek milyon öğrenci eğitimini yarıda bırakıyor

RABAT (AA) - Fas’ta yılda 250 bine yakın öğrencinin eğitimini yarıda bıraktığı bildirildi.

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, parlamentoda yaptığı konuşmada, her yıl 250 bine yakın öğrencinin okulu terk ettiğini, bu rakamın çok yüksek olduğunu ve bu durumun hükümeti zorladığını belirtti.

Bu sorunla, geliştirilecek özel politikalar ile daha fazla çaba göstererek mücadele etmek gerektiğini söyleyen Osmani, eğitimdeki eksikliklerin gençlerin iş hayatına entegre olmasında büyük engel teşkil ettiğini kaydetti.

Osmani, eğitim hayatına son veren öğrencilerin, farklı mesleki eğitim programları ile iş hayatına kazandırılması için çalıştıklarını belirtti.

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, öğrenci kayıplarının sebebine değinmezken, ekonomik sorunların çocukların okulu erken bırakmalarına neden olduğu belirtiliyor.

Zorunlu eğitimin 6 yaşında başladığı Fas’ta, ilk, orta ve lise dengi okullarda toplam 7 milyon öğrenci eğitim hayatına devam ediyor.

Yorumlar