Fas’ta yasa dışı göç sorunu

RABAT (AA) - Fas’ta 2002 yılından bu yana 30 binden fazla göçmenin yasa dışı yollarla Fas’tan Avrupa ülkelerine geçmeye çalıştığı bildirildi. Fas Göç ve...

Google Haberlere Abone ol
Fas’ta yasa dışı göç sorunu

RABAT (AA) - Fas’ta 2002 yılından bu yana 30 binden fazla göçmenin yasa dışı yollarla Fas’tan Avrupa ülkelerine geçmeye çalıştığı bildirildi.

Fas Göç ve Yurtdışında Yaşayan Faslılardan Sorumlu Bakan Enis Biru, Fas Parlementosu’nda yaptığı açıklamada, "Ülkemiz yasa dışı göçü engellemek için büyük çaba sarf ediyor, buna rağmen 2002 yılından bu yana ülkemizden Avrupa’ya 30 binden fazla göçmen yasa dışı yollarla geçmek istedi. Bu göçmenlerden yaklaşık on bini kendi vatandaşlarımızdan oluşuyor." dedi.

Biru, 2002 yılından bu yana yasa dışı yollarla göçmenleri yurt dışına kaçırmaya çalışan 3 bin civarında suç şebeksinin çökertildiğini, yasa dışı göçün 2002’den bu yana yüzde 90 azaldığını kaydetti.

Afrikalı mülteciler ve Faslı göçmenler Avrupa'ya geçmek için deniz yolunu kullanıyor. Fas Hükümeti, aldığı önlemler ile yasa dışı göçün önüne geçmeye çalışıyor.

Yorumlar