Fas'tan Mısır'daki insan hakları ihlallerine tepki

Fas İnsan Hakları Derneği, Mısır’daki muhaliflere karşı baskı ve yıldırma kampanyasına tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Fas'tan Mısır'daki insan hakları ihlallerine tepki
Fas İnsan Hakları Derneği, Mısır yönetimi tarafından insan hakları aktivistlerine, bağımsız gazetecilere ve siyasi muhaliflere karşı gerçekleştirilen sistematik baskıyı ve insan hakları ihlallerini kınadı.

Ülkedeki en büyük insan hakları derneği olan Fas İnsan Hakları Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Mısır’da insan hakları aktivistlerine, bağımsız gazetecilere ve muhalif siyasilere karşı başlatılan baskı ve yıldırma kampanyası, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde belirtilen özgürlük ve hak taahütlerinin apaçık bir şekilde ihlal edilmesidir.” ifadelerine yer verildi.

Mısır yönetiminin bu tutumunun kınandığı açıklamada, dernek üyelerinin Mısırlı Gazeteci Cemal Iyd ile her türlü dayanışma içinde oldukları vurgulandı.

Açıklamada, “Cemal Iyd’in başkanı olduğu Arap İnsan Hakları Ağı, insan hakları ve gazetecilerin hukuku için mücadele veriyor. Ulusal güvenliği ihlal ettiği ve başkanı bulunduğu derneğin yabancı fonlar ile desteklendiği gerekçesiyle yargılanan İyd’e isnat edilen suçlamaların bir an önce kaldırılmasını ve aleyhinde açılan davanın düşürülmesini talep ediyoruz." ifadesi kullanıldı.
Kahire Ceza Mahkemesinde yargılanan Iyd’in bugün gerçekleşen duruşması 17 Eylül'e ertelenmiş, bankadaki mal varlıklarına tedbir konulmuştu.

Yorumlar