Ermenistan'ın Savunma Bakanı değişti

- Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışmalardaki başarısızlıklar nedeniyle ülke kamuoyunca eleştirilen Savunma Bakanı Ohanyan'ın yerine Vigen Sarkisyan'ı atadı

Google Haberlere Abone ol
Ermenistan'ın Savunma Bakanı değişti

ERİVAN (AA) - Ermenistan Savunma Bakanlığına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Vigen Sarkisyan getirildi.

Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın imzaladığı kararnameyle, Dışişleri Bakanlığına daha önce de bu görevi sürdüren Eduard Nalbandyan, Savunma Bakanlığına ise Vigen Sarkisyan atandı.

Nisanda Dağlık Karabağ'da cephe hattında yaşanan çatışmalarda Azerbaycan ordusunun başarıları nedeniyle Ermenistan kamuoyunca eleştirilen Savunma Bakanı Seyran Ohanyan'a ise şimdilik görev verilmedi.

Serj Sarkisyan, Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Armen Gevorkyan'ı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğine getirirken, buradan boşalan koltuğa Genelkurmay Başkanı Yuri Khachaturov'u atadı. Savunma Bakanlığı Teçhizat Daire Başkanı Movses Akopyan ise yeni Genelkurmay Başkanı oldu.

Sarkisyan, geçen ay Rus doğal gaz şirketi Gazprom'un eski yöneticisi Karen Karapetyan'ı başbakanlığa atadıktan sonra kabinede 4 bakanı da değiştirmişti.

Cumhurbaşkanı Sarkisyan, nisanda yaşanan çatışmalarda Azerbaycan ordusunun bazı stratejik bölgeleri işgalden kurtarmasının ardından aralarında Savunma Bakan Yardımcısı ve Teknik Donanım Dairesi Başkanı ile Genelkurmay İstihbarat Müdürününün de bulunduğu bazı üst düzey askeri yetkilileri görevden almıştı.

Yorumlar