Erdemir'deki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

- Türk Metal Sendikası tarafından Erdemir'de grev kararı alınmasının ardından gündüz vardiyasından çıkan işçiler, aileleri ile birlikte eylem gerçekleştirdi - Sendika Şube Başkanı Ercan: - "Grev kararı sözleşme sürecinin önemli aşamalarından biridir. Kritik bir döneme girdiğimizi ifade eder. Bir kez daha söylüyorum. Bizim istediğimiz üzüm yemektir, sorunu masada çözmektir, uzlaşmak ve anlaşmaktır"

Google Haberlere Abone ol
Erdemir'deki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

ZONGULDAK (AA) - Türk Metal Sendikası ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) arasında 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde grev kararı alınmasının ardından, sendika üyesi işçiler ve aileleri birlikte Erdemir giriş kapısında eylem gerçekleştirdi.

Gündüz vardiyasından çıkan işçiler, yürüyerek ve slogan atarak geldikleri Erdemir ana kapı girişinde aileleri tarafından alkışlarla karşılandı.

Slogan atarak Erdemir ofis binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, iş barışı ve iş huzuru için toplu sözleşme görüşmelerine makul ve mantıklı bir sözleşme tasarısı ile gittiklerini belirterek, "Her iki tarafın da kazanacağı bir metin getirdik ama karşılığını göremedik. Fiilen bize sıfır zam vermiş oldular. Sonra ağızlarından 68 kuruş çıktı. Türkiye'nin göz bebeği, dünya markası piyasa lideri bir kuruluş işçisine 68 kuruş zam önerdi." dedi.

İşverenin teklifinin ciddiye alınacak bir yanı bulunmadığını ve sendika genel merkezinin de bu doğrultuda grev kararı aldığını ifade eden Ercan, şöyle konuştu:

"Grev kararı, sözleşme sürecinin önemli aşamalarından biridir. Kritik bir döneme girdiğimizi ifade eder. Bir kez daha söylüyorum. Bizim istediğimiz üzüm yemektir, sorunu masada çözmektir. Bizim istediğimiz uzlaşmak ve anlaşmaktır. Onun için Erdemir yönetimine de Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) yönetimine de bir çağrıda bulunmak istiyorum; gelin masada pazarlık edin, gelin Türk Metal elini havada bırakmayın. Gelin sizi şampiyon yapan işçiye hakkını verin, o işçi burada. Cevheri demire, demiri çeliğe dönüştüren, çeliği nakış gibi işleyen işçiler burada, hepinize helal olsun."

Metin Ercan, talep ettikleri rakamın abartılı olmadığını ve başlayan grev sürecinin de zaferle sona ereceğine inandıklarını vurgulayarak, "Onun için sorumluluk büyük. Nasıl kalbimiz, iş yerimiz, bölgemiz, ülkemiz için atıyorsa, bizimle umutlanan bizimle sevinen kardeşlerimiz için de atıyor. Bir kez daha söylüyorum. Biz elimizi uzattık, gelin pazarlığı masada yapalım diyoruz. Çözüm yeri masadır. Masada bitmelidir diyoruz. Genel Başkanımız yol haritamızı çizdi, görevimiz çizgiden çıkmadan o yolda yürümektir. Bugünkü eylemimiz bu yolda bir adımdı, emin olun bu yolun sonunda zafer var. Zafere emin adımlarla yürüyoruz. Zafer sendikasına inanan üyesinin olacak. Zafer bizim olacak" diye konuştu..

Zaman zaman slogan atan işçiler daha sonra dağıldı.

Yorumlar