Engellilerden sürücülere çikolatalı uyarı

- Nevşehirde karayoluna çıkan engelliler, araç sürücülerine çikolata ikram ederek "Siz de bizler gibi engelli olmak istemiyorsanız trafik kurallarına uyun" tavsiyesinde bulundu

Google Haberlere Abone ol
Engellilerden sürücülere çikolatalı uyarı

NEVŞEHİR (AA) - Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Nevşehir Şubesi üyeleri, Engelliler Haftası dolayısıyla karayoluna çıkarak araç sürücülerinden trafik kurallarına uymalarını istedi.

Nevşehir-Ürgüp karayolunda polis arama noktasında bir araya gelen dernek üyeleri, sürücülere emniyet kemerlerini takmaları ve hız yapmamaları konusunda uyarıda bulunarak çikolata ikram etti.

Dernek Başkanı Erol Mutlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de son 10 yılda yolların çift yönlü olması nedeniyle trafik kazalarında azalma yaşandığına işaret etti.

Yapılan çalışmaların trafik kazalarının azalmasında çözüm olmasını istediklerini söyleyen Mutlu, "Biz trafik kazası neticesinde gözlerimizi kaybettik, ayaklarımız sakat kaldı. Dernek olarak Engelliler Haftası nedeniyle bir uygulama başlatmak istedik. Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüz ile görüşerek böyle bir uygulamayı gerçekleştirdik. Uygulamamızda sürücülere bu haftanın ne haftası olduğunu soruyoruz. Onlar da bilinçleri doğrultusunda cevap veriyorlar." diye konuştu.

Cevabı her 10 sürücüden 8’inin bildiğini ifade eden Mutlu, "Araç sürücülerinden emniyet kemerlerini takmalarını, sürat yapmamalarını, virajlarda araç sollamamalarını rica ettik. 'Siz de bizler gibi engelli olmak istemiyorsanız trafik kurallarına uyun' diyerek uyarılarda bulunduk" dedi.

Yorumlar