Endonezya’da lüks kurban pazarı

- Endonezyalı girişimci kurbanlıkları açtığı lüks pazarda satıyor.

Google Haberlere Abone ol
Endonezya’da lüks kurban pazarı

CAKARTA (AA) - Endonezya'da bir girişimcinin açtığı lüks kurban pazarı büyük ilgi görüyor.

Rom Doni, her sene olduğu gibi bu yıl da kurbanlıklarını farklı bir satış stratejisi ile pazarlıyor. Endonezya'nın en büyük kurban pazarını açan Doni, her Kurban Bayramı'nda yaklaşık 7 bin büyükbaş hayvan satıyor.

Doni'nin açtığı kurban pazarlarının en önemli özelliği, hayvanların konforunun sağlanması ve son teknolojinin kullanılması. Kurbanlıkları, Depok kentindeki büyük bir mağazada satışa sunan Doni, satış elemanlarını mankenlik ajanslarından seçiyor. Geçen yıl geleneksel kıyafetler giyen satış elemanları, bu yıl kovboy elbiseleri giyerek müşterilere satış yapıyor.

Kurbanlıkların cinslerinden fiyatlarına kadar tüm özelliklerinin kayıtlı olduğu tablet bilgisayarlarla satış yapan mankenler yoğun ilgi görüyor. Müşterilere gösterilen özen, aynı şekilde kurbanlıklara da gösteriliyor. Kapalı alandaki kurbanlıklar klimalarla, dışarıdakiler ise her saat başı yıkanarak serinletiliyor.

Ülkede kurbanlık sektöründe akla ilk gelen isimlerden biri olan Doni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıldır kurban sattığını belirterek, halkın ilgisini çekmek için 12 yıldır lüks kurban pazarı konseptini uyguladığını söyledi. Bu yöntem sayesinde kurbanlık satışlarının hızla arttığını belirtti. Doni, "Her yıl yaklaşık 7 bin büyük baş hayvan satıyorum. Halk bu kurban pazarını görünce olumlu tepki veriyor. Benim için kurbanlıkların görselliği, temizliği ve sağlığı önemli. Müşterilerim de bu konuda bana güvendiği için benden kurbanlık almayı tercih ediyor." diye konuştu.

Adalar ülkesi olan Endonezya'da farklı bölgelere ait 12 farklı cins büyükbaş hayvanları bu pazarda bulmak mümkün oluyor.

Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi Endonezya'da Kurban Bayramı için resmi tatil ise sadece bir gün olarak belirlendi.

Yorumlar