Emine Erdoğan, kağıt atölyesini ziyaret etti

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İpek Yolu'nun üzerinde yer alan, Orta Asya'nın ilk ve tek el yapımı kağıt atölyesini ziyaret etti - Erdoğan, Semerkant'ın en eski türbelerinden olan Şahi Zinda ve İmam Buhari'nin türbesinde dua etti

Google Haberlere Abone ol
Emine Erdoğan, kağıt atölyesini ziyaret etti

SEMERKANT (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İpek Yolu'nun üzerinde yer alan, Orta Asya'nın ilk ve tek el yapımı kağıt atölyesini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özbekistan ziyaretine refakat eden eşi Emine Erdoğan, burada Orta Asya'nın ilk ve tek el yapımı kağıt atölyesini gezdi. Erdoğan, bugüne kadar özgürlüğünü koruyan ve asırlardır dededen toruna aktarılarak, tamamen doğal şekilde dut ağaçlarının yapraklarından üretilen kağıtların yapım süreci hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Emine Erdoğan, kağıt atölyesini ziyaretinin ardından, Semerkant'ın en eski türbelerinden olan Şahi Zinda Türbesi'ne gitti.

Erdoğan daha sonra İmam Buhari'nin türbesine ziyarette bulunarak, dua etti.

Ziyaretleri sırasında Emine Erdoğan'a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın eşi Şule Akar ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın eşi Şule Kaynak da eşlik etti.

Yorumlar