Edirne'nin tanıtımında "konsey" atağı

- Edirne Valisi Özdemir: - "Hep beraber kültür, turizm ve tanıtmayla ilgili planlar yapmak ve koordinasyon içerisinde çalışmak için konsey kurmayı amaçladık" - "Vali, belediye başkanı, rektör ve müdürlerden oluşan bir konsey oluşturulacak. Konsey icra ve danışma kurulu ile çalışma grupları şeklinde faaliyette bulunacak. Kültür, turizm, danışma çalışma gruplarına kurumlardan da destek sağlanacak"

Google Haberlere Abone ol
Edirne'nin tanıtımında "konsey" atağı

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'nin tanıtımı için proje üretecek bir konseyin oluşturulacağını bildirdi.

Özdemir, valilikte düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, yaklaşık bir haftadır Edirne'de görev yaptığını söyledi.

Hiç zaman kaybetmeden işlere başlayacağını belirten Özdemir, öncelikle kültür, turizm ve tanıtmayla ilgili çalışmaları ele alacaklarını kaydetti.

Vali Özdemir, tanıtımın önemine işaret ederek, yönetim anlayışında "bütün paydaşlarla birlikte çalışma" ilkesi bulunduğunu aktardı.

Beraber çalışılması ve öğrenilmesi durumunda zaman kaybetmeden işe başlama imkanı olacağını vurgulayan Özdemir, "Edirne'yi öğrenelim daha sonra işe başlayalım" dedikleri zaman en az 6 ay kaybedileceğini dile getirdi.

Onun için hem işi öğreneceklerini hem de iş yapacaklarını ifade eden Günay Özdemir, şu bilgileri verdi:

"İlimizde kültür, turizm ve tanıtma konseyi kurmayı amaçlıyoruz. Edirne son yıllarda kültür, turizm ve tanıtmayla ilgili ciddi mesafe katetmiş. Bütün kurumlarımız bireysel anlamda gerçekten ciddi çalışma içerisinde. Ciddi bir bilgi birikimi var. Bu bilgi birikimini kurumlardan öğrenmek, bütün kurumlarla bu bilgileri paylaşmak ve hedeflerini, taleplerini göz önünde bulundurmak istedik. Hep beraber kültür, turizm ve tanıtmayla ilgili planlar yapmak ve koordinasyon içerisinde çalışmak için konsey kurmayı amaçladık. Vali, belediye başkanı, rektör ve müdürlerden oluşan bir konsey oluşturulacak. Konsey, icra ve danışma kurulu ile çalışma grupları şeklinde faaliyette bulunacak."

Günay Özdemir, kültür, turizm, danışma çalışma gruplarına kurumlardan da destek sağlanacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Yani belediyede veya diğer kurumlardaki çalışanlardan bu işi bilenler, bu gruplarda yer alacak. Çalışma grubu kültürle ilgili problemleri, istekleri tespit edecek ve gerekirse diğer çalışma gruplarıyla iş birliği yapacak, bunun üzerinde kurduğumuz danışma kuruluyla da iletişimde olacak. İcra kurulu da çalışma gruplarında alınan kararların yürütülmesiyle ilgili işler yapacak."

- "Genel bir problemle işe başlamak istedik"

Edirne Valisi Özdemir, oluşturulacak konseyin kısa süre sonra çalışmalara başlayacağını bildirdi.

Bir gazetecinin, "Edirne'de gördüğünüz eksikler nelerdir? Konsey kararını eksiklikler üzerene mi aldınız?" sorusuna Özdemir, "Bu, Edirne'nin bir eksikliği değil, biliyorsunuz Türk milletinin genel bir eksikliğidir. Böyle bir koordinasyonu ve böyle bir iş birliğini belki önemsemeyiz. Yani bu Edirne'de de aynıdır Kars'ta da aynıdır, Türkiye'nin bütün illerinde aynıdır. Böyle bir problem sadece Edirne'nin problemi değil. Böyle genel bir problemle işe başlamak istedik." yanıtını verdi.

Yorumlar