Ebu Seyyaf'ın kaçırdığı Endonezyalı gemici kurtuldu

MANILA (AA) - Filipinler'de, terör örgütü Ebu Seyyaf tarafından haziran ayında kaçırılan 7 gemiciden biri örgütten kaçmayı başardı. Batı Mindanao Kuvvetleri...

Google Haberlere Abone ol
Ebu Seyyaf'ın kaçırdığı Endonezyalı gemici kurtuldu

MANILA (AA) - Filipinler'de, terör örgütü Ebu Seyyaf tarafından haziran ayında kaçırılan 7 gemiciden biri örgütten kaçmayı başardı.

Batı Mindanao Kuvvetleri Sözcüsü Binbaşı Filemon Tan, Muhammed Sayfan adlı 28 yaşındaki gemicinin, güney Jolo adası sakinleri tarafından balıkçı ağlarına takılmasıyla bulunduğunu belirtti.

Tan, Sayfan'ın Ebu Seyyaf tarafından Charles teknesinden kaçırılan 7 mürettebattan biri olduğunu ve örgüt tarafından öldürülmekle tehdit edilmesi üzerine kaçtığını söyledi.

Binbaşı Tan, diğer rehinelerin de kurtarılması için Sayfan'ın bulunduğu bölgede operasyon başlatıldığını ifade etti.

Sayfan'ın kurtulduğu haberini AA muhabirinden alan akrabalarından Dian Megawati, genç gemiciden uzun zamandır haber almadıklarını ancak umutlarını da yitirmediklerini dile getirdi.

Ebu Seyyaf, 23 Haziran'da kaçırdıkları Endonezyalılar için 5,5 milyon dolar fidye talep etmiş, fidyenin ağustos ayının ortasına kadar ödenmemesi durumunda rehineleri öldürmekle tehdit etmişti. Örgüt, mart ayında da kaçırdığı 14 Endonezyalı gemiciyi daha sonra serbest bırakmıştı. Filipinler ordusu tarafından düzenlenen başarısız bir operasyonda 18 Filipinli askerle 5 Ebu Seyyaf militanı ölmüştü.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren terör örgütü Ebu Seyyaf rehine alma eylemleriyle biliniyor.

Yorumlar