Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi

- SGK Başkan Yardımcısı Koç, 2-4 Aralık'ta gerçekleştirilecek kongre hakkında Sağlık-Der temsilcileriyle görüştü

Google Haberlere Abone ol
Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi

ANKARA (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Orhan Koç, Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi hazırlık çalışmaları kapsamında, Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (Sağlık-Der) temsilcileriyle bir araya geldi.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi'nin 2-4 Aralık tarihlerinde İstanbul'da düzenleneceği belirtildi.

Koç'un, kongrenin hazırlık çalışmaları kapsamında Sağlık-Der Genel Başkanı Kasım Sezen ve dernek yöneticileri makamında kabul ettiği bildirildi.

Kabulde Müslüman ülkelerde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının katılım sağlayacağı kongrenin düzenlemesinde yer alan kurum ve kuruluşların yapacağı hazırlıkların görüşüldüğü ifade edilerek, kongrede, "Sağlık ve Sosyal Güvenlik Sistemleri", "Sığınmacılar ve Sağlık Sorunları ile Mücadele", "İslam Ülkelerinde Sağlık Yardımı Organizasyonları", "Koruyucu Sağlık Sistemlerine Ulaşım", "Tedavi ve Rehabilite Edici Sağlık Hizmetlerinin Sunumu" gibi konuların ele alınacağı vurgulandı.

Yorumlar