Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca gelenekselleşen "Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü", 24-25 Kasım'da İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak - Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: - "İki gün boyunca, Türkiye'de ve dünyadaki Coğrafi Bilgi Sistemleri konularına ilişkin son teknolojik gelişmelerin yer alacağı teknik-bilimsel oturumlar, panel ve özel sunumlar gerçekleştirilecek"

Google Haberlere Abone ol
Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca geleneksel olarak düzenlenen "Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü" bu yıl 24-25 Kasım'da İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ev sahipliğinde, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Genel Müdürlüğü tarafından 24-25 Kasım tarihlerinde İstanbul’da yapılacak programın sunuculuğunu ünlü oyuncu Kadir Çöpdemir üstlenecek.

Etkinlik kapsamında, "Akıllı Kentler, Bulut Bilişim, CBS Teknolojileri, Yerel Yönetimlerde CBS Kullanımı, Kent Bilgi Sistemleri ve İklim Değişiklikleri" gibi konular ele alınacak.

Düzenlenecek sempozyumla ise yerel yönetimler başta olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, coğrafi bilgi teknolojilerini çok daha verimli kullanmaları amaçlanıyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İki gün boyunca, Türkiye'de ve dünyadaki CBS konularına ilişkin son teknolojik gelişmelerin yer alacağı teknik-bilimsel oturumlar, panel ve özel sunumlar gerçekleştirilecek." ifadesini kullandı.

Bakan Özhaseki, ayrıca açılışın ilk günü, Türkiye'de coğrafi bilgi sistemlerinin oluşturulmasında ve CBS uygulamalarının geliştirilmesinde katkıda bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına ödül verileceğini kaydetti.

Yorumlar