Düğün fotoğraflarını ambulansta çektirdiler

- Rize'de ambulans şoförü Eyüp Çatan, dünyaevine girdiği Şengül Şentürk ile düğün fotoğraflarını görev yaptığı ambulansın içinde ve önünde çektirdi - Çift, düğün töreninin gerçekleştirildiği salona da "Yaşama Yol Ver" projesi standı kurdurdu - Çatan: - "Düğünüme katılan herkesten trafikte ambulanslara yol vermelerini istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
Düğün fotoğraflarını ambulansta çektirdiler

RİZE (AA) - Rize İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Ardeşen 1. Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda ambulans şoförlüğü yapan Eyüp Çatan, dünyaevine girdiği Şengül Şentürk ile düğün fotoğraflarını kullandığı ambulansın önünde ve içinde çektirdi.

Pazar Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Salonu'nda Şengül Şentürk ile dünyaevine giren Çatan, düğün töreni öncesi dış mekan fotoğraf çekimlerini ambulansta yapmayı tercih etti.

Sağlık Müdürlüğünce yürütülen "Yaşama Yol Ver" projesine dikkati çekmek için düğün salonunda stand kurduran çift, konuklarından trafikte ambulanslara yol verilmesi ve 112 acil yardım hattının gereksiz aranmamasının amaçlandığı projeye destek istedi. Davetlilere, sağlık personeli tarafından proje hakkında bilgilendirme yapılarak çeşitli materyaller dağıtıldı.

Çatan, gazetecilere yaptığı açıklamada, düğününde böyle bir etkinlik olmasından dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirerek "Düğünüme katılan herkesten trafikte ambulanslara yol vermelerini istiyorum." dedi.

Trafikte birçok sıkıntı yaşadıklarına işaret eden Çatan, "Hastalarımız hastaneye gecikmesin. Onları bir an önce hastaneye ulaştırmak için biz çaba gösterirken siz de bizlere yardımcı olun. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı ve bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu projeye herkesin destek olmasını bekliyoruz. Yaşama yol verin." diye konuştu.

Şengül Şentürk de en mutlu günlerinde böyle güzel bir projeye destek oldukları için ayrı mutluluk yaşadıklarını ifade ederek "Eşim ambulans şoförü olduğu için trafikte yaşadığı zorlukları en iyi ben biliyorum. O yüzden herkesten ambulanslara yol vermelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Çiftin nikahını kıyan Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, 112 acil yardım hattının gereksiz yere meşgul edilmesinin zorluklarını herkesin yaşayabileceğine işaret etti.

Basa, şunları söyledi:

"Gereksiz arayan vatandaşlardan dolayı gerçekten hasta olanlara ulaşmakta zorluklar yaşanıyor. İnşallah bundan sonra vatandaşlarımız daha duyarlı olur. Çok az bir gecikme dahi bir cana mal olabilir. O yüzden gerek 112 hattını aramakta gerekse trafikte ambulansa yol verme konusunda tüm vatandaşlarımızdan daha hassas davranmalarını bekliyoruz."

Sağlık Müdürü Mustafa Tepe de projenin amacının trafikte vatandaşların ambulanslara yol vermesini sağlamak, 112'ye düşen gereksiz çağrılara engel olmak, ilk yardımda yapılması gerekenlerle ilgili vatandaşları bilgi sahibi yapmak olduğunu anlattı. Tepe, "Özellikle küçük yaştaki çocuklarımızı ve gençlerimizi acil sağlık hizmetleri konularında bilinçlendirerek, saniyelerin bile büyük önem taşıdığını kendilerine aşılamak istiyoruz. Bu amaçla Bakanlığımız tarafından hazırlanan boyama kitabı, araç koku giderici, şapka, afiş ve broşürleri dağıtarak acil sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artmasını sağlıyoruz." dedi.

Tepe, 112 acil sağlık hizmetlerinin bir gün herkese gerekli olabileceğini vurgulayarak, bu hattın gereksiz meşgul edilmemesini istedi.

Yorumlar