Dubai Belediyesi ile Philips'ten LED lambada iş birliği

İSTANBUL (AA) - Dubai Belediyesi ile Philips Aydınlatma, 2017'de şehir genelinde konut ve iş yerlerinde kullanım için iki milyon Dubai Lamp tedarik edecek....

Google Haberlere Abone ol
Dubai Belediyesi ile Philips'ten LED lambada iş birliği

İSTANBUL (AA) - Dubai Belediyesi ile Philips Aydınlatma, 2017'de şehir genelinde konut ve iş yerlerinde kullanım için iki milyon Dubai Lamp tedarik edecek.

Philips'ten yapılan açıklamaya göre Philips Aydınlatma ve Dubai Belediyesi, dünyanın en yüksek enerji tasarruflu LED lambasını WETEX Fuarında tanıttı.

Söz konusu Dubai Lamp, Philips Aydınlatma ve Dubai Belediyesi arasında kurulan, vat başına 200 lümenlik, geniş renk ve şekil yelpazesine sahip ilk LED lambasının geliştirilmesiyle sonuçlanan bir araştırma ortaklığının ürünü.

Geleneksel lambalar yerine Dubai Lamp'ı kullanan ev ve iş yerleri aydınlatmaya harcanan enerjiden yüzde 90 oranında tasarruf sağlayabiliyor.

Dubai Lamp ışık ve enerji verimliliğini yeni seviyelere taşımanın yanı sıra, aynı zamanda geleneksel lambalara kıyasla ortalama 15 kat daha uzun ömürlü.

Dubai Belediyesi ve Philips Aydınlatma, 2017'de şehir genelinde konut ve iş yerlerinde kullanım için iki milyon Dubai Lamp tedarik etmeye hazırlanıyor. Bu rakamın 2021 yılında 10 milyona çıkabileceği öngörülüyor.

Dubai Belediye Başkanı Hüseyin Nasir Lutah, fuarda yaptığı konuşmada, Dubai'nin dünyaya örnek olarak gerçekleştirdiği bu tür başarıların temiz enerji sektörü için büyük umut vaat ettiğini bildirdi.

Dubai Lamp'ın enerji tasarrufu ve karbon emisyonunu azaltma ihtiyacı konusunda toplumda farkındalık yaratmayı amaçladığını belirten Lutah, "Bu inisiyatif, 2030 yılına kadar enerji tüketiminde yüzde 30'luk bir tasarruf sağlamayı hedefleyen Dubai Entegre Enerji Stratejisi'ni ve 2021 yılına kadar karbon emisyonunun yüzde 16 oranında azaltılmasını öngören Dubai Karbon Azaltma Stratejisi'ni destekleyici nitelikte." ifadelerini kullandı.

Philips Aydınlatma Üst Yöneticisi (CEO) Eric Rondolat da Dubai Belediyesi ile belirledikleri bu hedef ve sonuç odaklı ortaklığın, kamu-özel işbirliğinin ciddi bir konu olan iklim değişikliğiyle mücadele ederken aynı zamanda hem müşteriler, hem de profesyonel piyasalar için pratik ve uygun maliyetli bir yenilik getirebileceğinin en iyi göstergesi olduğunu dile getirdi.

Geçen üç yıl boyunca, belediye binalarında enerji tasarruflu LED aydınlatmaya geçiş için belediye ile işbirliği yaptıklarını anımsatan Rondolat, bu inisiyatifin Dubai'de enerji tasarrufu ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında yeni bir kıstas oluşturma çabalarının doğal bir parçası olduğunun altını çizdi.


Yorumlar