Diyarbakır'da "Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Şenliği"

- Çınar ilçesinde, 12 okulun katılımıyla Nobel ödülü alan Prof. Dr. Sancar adına bilim şenliği düzenlendi - Kaymakam Şanlı: - "Bu topraklardan çıkan cevherleri öğrencilerimize tanıtmak istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da "Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Şenliği"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, 12 okulun katılımıyla Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar adına bilim şenliği gerçekleştirildi.

Diyarbakır Hipodrumu'nda düzenlenen Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Şenliği'nin açılışına Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şanlı, açılışta yaptığı konuşmada, şenlikte 12 okulun yer aldığını, bu yıl TÜBİTAK'ın desteğiyle şenliğin ikincisini düzenlediklerini söyledi.

TÜBİTAK'ın okullarda bilim aşkını yükseltmek için şenliğe destek verdiğini aktaran Şanlı, öğrencilerin bilime yönelik aktivitelerinin kendilerini memnun ettiğini belirtti.

"İstiyoruz ki gündemimiz sadece sanat ve bilim olsun. Bu konudaki gelişmeleri takip edelim" diyen Şanlı, bölgenin bilimle, bilim insanlarıyla tanınmasını istediklerini vurguladı.

Şanlı, şöyle devam etti:

"Bu topraklardan çıkan cevherleri tanıtmak istiyoruz. Hem kendi öğrencilerimiz hem de gelen öğrencilerimize tanıtmak istiyoruz. Buranın toprağında bilim ve sanat var. Dünyanın ilk üniversitesi, ilk yerleşim yeri bu topraklardan çıkıp dünyaya yayılıyor. Farklı bir cevher ve medeniyet keşfedilmeyi bekliyor."

Şenlikte, şebeke suyundan elektrik elde edilmesi için "Hidro Ampul", açık unutulan elektrikli araçların kendiliğinden kapanması "Fiş Çeker" ve "Lazer ile Boy Ölçme" projeleri ilgi gördü.

Öğrencilerden Muhammed Cıvan, elektrik çarpmalarının önüne geçmek için "Fiş Çeker" projesini geliştirdiğini anlatarak "Elektrikli aletleri açtığımız zaman saatini ayarlıyoruz. Saati geldiği zaman kabloların bir birine değmesiyle fiş çıkar ve olası bir tehlike önlenmiş olur. Projemizin topluma faydası çok. Projemizin TÜBİTAK'tan ödül almasını bekliyorum." diye konuştu.

Yorumlar