DERLEME - Yurt genelinde "FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler" haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruz Saygılarımızla AA FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

- Yurdun dört bir yanında meydanları dolduran vatandaşlar, FETÖ üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepkilerini sürdürdü - 11. Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri'de meydanda toplanan vatandaşlara, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in kurduğu görüntülü cep telefonu bağlantısıyla hitap etti - Başkentte Kızılay Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" bugün de devam etti - İstanbul'da, Milli İrade Platformu üyesi 278 sivil toplum kuruluşu, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti - Taksim Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"ne sanatçılar ve radyocular da destek verdi - Bursa'da 100 vinç operatörü, FETÖ'nün darbe girişimine, kentin çeşitli noktalarında vinçlerle tur atarak tepki gösterdi - Hakkari'de ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti - Nevşehir'de kefenli bir grup, "Kefenimizi giydik, vatan için ölmeye geldik" yazılı pankartla halkı selamladı - Mersin'de bazı vatandaşlar, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in fotoğrafını, maketten yaptıkları idam sehpasına taktı

Google Haberlere Abone ol
DERLEME - Yurt genelinde "FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler" haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruz 
Saygılarımızla
AA

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

ANKARA (AA) - Yurt genelinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla meydanları doldurdu.

FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe girişiminin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim. Bu darbe girişiminin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbecilerin hiçbiri başarılı olamamıştır." çağrısı üzerine Edirne'den Hakkari'ye kadar yurdun dört bir tarafında meydanlara çıkan vatandaşlar, cumartesi, pazar ve pazartesi olduğu gibi salı günü de akşam saatlerinden itibaren alanlara adeta akın etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı binlerce vatandaş, cuma gününden bu yana geceden sabaha terk etmedikleri meydanlarda, demokrasiye ve milli iradeye, attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla da sahip çıktıklarını gösterdi.

Kayseri'de darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'dan itibaren akşam Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak tepkilerini sürdürdü.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, meydanda toplanan vatandaşlara, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in kurduğu görüntülü cep telefonu bağlantısıyla hitap etti. Gül, sevgi gösterisinde bulunan ve tezahürat yapan vatandaşları selamladı.

Gül, FETÖ'nün askeri darbe girişimine ilişkin, "Maalesef cuma günü tarihimizin çok acı günlerinden birisini daha yaşadık. Bir grup akıl, izan, vicdan noksanı insan, bir gece baskınıyla Türkiye'de yönetimi ele alacağını zannetti ama önce silahlı kuvvetlerimizin değerli komutanları sonra da fedakar, cefakar vatandaşlarımız sokağa çıkarak buna mani oldular." dedi.

- İstanbul

FETÖ'nün darbe girişimine protestolar, İstanbul'un farklı noktalarında sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin bulunduğu Kısıklı'da kurulan platformun olduğu alanda toplanan kalabalık, şarkılar ve marşlar eşliğinde "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor. Türk bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme bu millet seninle", "FETÖ'cüler nerede, millet burada" ve "FETÖ'cülere idam" sloganları attı.

Platformun bulunduğu alanın çevresindeki reklam panolarının üzerinde ise Türkçe ve Fransızca, "O tankın ya üstünde oluruz, ya altında: İçindeysek eğer namlu ancak düşmana döner." yazılı pankartların olduğu görüldü.

- Sanatçılar halka moral verdi

Taksim Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, darbe girişimine karşı tepkilerini sloganlarla dile getirdi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın daveti üzerine, radyocular Kral FM'den Afrikalı Ali ve Gezegen Mehmet, Best FM'den Gazoz Ağacı Cem Aslan, Radyo7'den Murat Çetin, Radyo Seymen'den Melih, Baba Radyo'dan Umut, sanatçılar Ahmet Yenilmez, Alişan, İzzet Yıldızhan, Mustafa Ceceli, Mustafa Topaloğlu, Elif Buse Doğan, Devran İskender, İsmail Altunsaray, Ravi İncigöz, Muzaffer Elitaş, besteci Aşkın Tuna, Kürşat Hakan Kahraman, Uğur Aslan, Suat Suna ve İpek Acar, meydana gelerek halka moral verdi.

İstanbul'da Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, İmam Hatipliler Derneği, Memur Sendikaları Konfederasyonu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Uluslararası Rabia Platformu, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Ensar Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Semerkand Vakfı ve Deniz Feneri Derneğinin bulunduğu Milli İrade Platformu üyesi 278 sivil toplum kuruluşu, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Protesto eylemine katılanlar, "İdam isteriz", "Dik dur eğilme bu millet seninle", "Şehitler ölmez", "FETÖ gelecek hesap verecek" sloganları atarak, tekbir getirdi ve Türk bayrakları taşıdı.

- Kızılay'daki "demokrasi nöbeti"

Darbe girişimini protesto için meydanlara çıkan vatandaşların Ankara Kızılay Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesince kurulan platformdan mehter marşlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce okuduğu şiirleri dinleyerek, "demokrasi nöbeti"ni coşku ve kararlılıkla sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan platforma davet edilen siyaset ve sanat dünyasından kişiler de vatandaşı selamlayıp, nöbete destek veriyor.

- Külliye çevresinde nöbet sürüyor

FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından binlerce vatandaş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresindeki "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi etrafında nöbete devam eden özellikle akşam saatlerinde sayıları artan vatandaşlar, Millet Camisi'nde de namazlarını kılıyor. Namazın ardından darbe girişiminde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştiriliyor, dualar ediliyor.

- Darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Ankara'ya yürüyecek

Bilecik'te Selçuk Güral adlı vatandaş, darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Ankara'ya yürüyecek.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinden 350 kilometre yürüyerek Ankara'ya "Darbeye Hayır" sloganıyla gidecek 56 yaşındaki Güral'ı, Pazaryeri ilçesinde Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ve vatandaşlar alkışlarla karşıladı.

Güral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün üzüntü günü değil, en mutlu günleri olduğunu ifade ederek, dünyada mazlumların hakkını savunan bir Türkiye, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Türk milletinin bulunduğunu söyledi.

Elazığ'da İzzetpaşa Meydanı'na gelen vatandaşlara, meydana traktörleri ile gelen bir grup çiftçi ile ambulanslarla gelen sağlık çalışanları destek verdi.

Konya'da, Atlı Okçuluk Grubu Başkanı Dr. Naim Ünsal ve grup üyeleri alana atlarıyla gelerek, renkli görüntüler oluşturdu.

Mersin'de bazı vatandaşlar, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in fotoğrafını, maketten yaptıkları idam sehpasına taktı.

Kırşehir'de siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla "demokrasi nöbeti"ne katılarak, birlik ve beraberlik örneği sergiledi.

Bursa'da 100 vinç operatörü, FETÖ'nün darbe girişimini kentte vinçlerle tur atarak protesto etti.

Merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Kavşağı'nda toplanan Bursa Vinç İşletmecileri Derneği üyeleri, Türk bayrakları astıkları devasa vinçlerle konvoy oluşturarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

- Kefenli destek

Nevşehir'de, AK Parti il binasından yürüyüşe geçen ve Türk Telekom binası önünde toplanan binlerce vatandaş, sloganlarla darbe girişimini protesto etti. Bir grup, giydikleri kefenle alana geldi. Hazırlanan platforma çıkan kefenli grup, "Kefenimizi giydik, vatan için ölmeye geldik" yazılı pankartla halkı selamladı.

Hakkari'de de FETÖ'nün darbe girişimine yönelik protestolar sürüyor. Valilik önünde akşam saatlerinde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan yaklaşık 4 bin kişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine "Dik dur eğilme, bu millet seninle" diye slogan attı.

FETÖ'nün darbe girişimi, Edirne'de protesto edildi. Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde nöbete devam eden vatandaşlar, ellerinde bayraklarla, "Millet burada, darbeciler nerede", "Dik dur eğilme, bu millet seninle" ve "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan attı.

- Sığınmacılar da destek verdi

Isparta'da, Hükümet Meydanı'nda binlerce kişinin katıldığı ve 5 gündür devam eden darbe karşıtı gösterilere, Ispartalıların yanı sıra ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan çok sayıda sığınmacı da destek verdi.

Rize'de, Cumhuriyet Meydanı'nda yağmur altında bir araya gelen binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. Meydanda, Rize Belediyesi tarafından yağmur dolayısıyla kurulan çadırda vatandaşlar nöbet tutmaya devam ediyor.

Gümüşhane'de ise ''Milli İradeye Saygı ve Demokrasi Yürüyüşü'' düzenlendi.

Yalova, Kastamonu, Van, Tekirdağ, Kırklareli, Adana, Eskişehir, Yalova, Şanlıurfa, Sivas, Adıyaman, Samsun, Hatay, Bayburt, Siirt, Burdur, Kırıkkale, Niğde, Afyonkarahisar, Bitlis, Kilis ve Trabzon'un aralarında bulunduğu birçok ilde de FETÖ'nün darbe girişimi protesto edilerek, "demokrasi nöbetleri" sürdürüldü.

Yorumlar