Denizli'deki FETÖ/PDY soruşturmasına yönelik iddianame

- Denizli'de FETÖ/PDY soruşturmasında, htiyaç sahiplerine verilmek üzere vatandaşlardan toplanan "himmet ve kurban paralarıyla" kesilen kurbanların etlerini, kamu kurumlarına satarak gelir gösteren, etlerin fazlasını sucuk fabrikasına gönderdikleri gerekçesiyle iki yemek şirketininin 14'ü tutuklu 30 çalışanı hakkında hazırlanan iddaname mahkemeye sunuldu

Google Haberlere Abone ol
Denizli'deki FETÖ/PDY soruşturmasına yönelik iddianame

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında vatandaşlardan ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere toplanan "himmet ve kurban paralarıyla" kesilen kurbanların etlerini, kamu kurumlarına satarak gelir gösteren, etlerin fazlasını sucuk fabrikasına gönderen yemek şirketi yöneticileri hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli'de FETÖ/PDY örgütüne kurulan şirketler aracılığıyla örgüte finansal kaynak aktarıldığı, toplanan himmet, burs ve kurban paralarının şirket geliri gibi gösterilerek suç gelirlerinin aklandığı belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, Çağlayan Özel Eğitim ve Araçları Gıda Sağlık İnşaat Temizlik Turizm Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Hazineye devredilmesine karar verildiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu karar dahilinde Maliye Bakanlığı tarafından gerekli devir işlemlerinin yapıldığı, yine Çankallar Oto Doğrultma Oto Boyacılık Lokanta ve Unlu Mamüller İşletmesi Sanayi Ticaret Limited Şirketinin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüyle iltisak veya irtibatına ilişkin kuvvetli şüphe bulunduğundan, maddi gerçeğin ortaya çıkartılabilmesi amacıyla 5271 sayılı CMK'nın 133. maddesi ile 674 sayılı KHK'nın 19. maddesi uyarınca şirket işlerini yürütmek için 674 sayılı KHK'nın 19. maddesi uyarınca şirket işlerini yürütmek için 'kayyım atanmasına', kayyım olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun atanmasına karar verilmesi talep edilmesi üzerine Denizli 1. Sulh Ceza Hakimliğinin kararlarıyla talebe uygun olarak soruşturmaya konu Çankallar Oto Doğrultma Oto Boyacılık Lokanta ve Unlu Mamüller İşletmesi Sanayi Ticaret Limited Şirketine TMSF'nin kayyım olarak atanmasına karar verildiği, bu şirketler ve bağlı kurumların sahibi, ortağı, yöneticisi, sorumlusu ve bir kısım çalışanları ile ilgili 14 şüphelinin tutuklu olduğu toplam 30 şüpheli hakkında Terör ve Örgütlü Suçlar Büromuz tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyeliği suçundan terör suçlarına bakmakla görevli Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesine hitaben iddianame düzenlendiği kamuoyuna saygıyla duyurulur."

- Bedduanın tutması için kurban kesmişler

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlayan şirketlere yönelik 2015 yılında başlatılan soruşturma kapsamında 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Gözaltına alınan 16 zanlıdan 11'inin örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı tespit edilmişti.

Örgütün 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ elebaşısının beddualarının tutması için kurban kestirdikleri, kasabın eline verdikleri "Hocaefendi bundan sonra sıkıntı çekmesin, duaları kabul olsun, bedduaları tutsun, hizmet hareketi tekrar eski günlerine dönsün" diye yazılı kağıttan dua okuyarak kurban kestirdikleri ortaya çıkmıştı.

Örgütün, sadece bir Kurban Bayramı'nda kesilerek sucuk yapılmak üzere Afyonkarahisar'a gönderilen stok fazlası kurban etlerinden 3 milyon lira aldığı, diğer bir yemek şirketi ile usulsüzlükler yaptığı, ihalelerde birbirlerini desteklemek için yüklü miktarda karşılıklı faturalar kestikleri, ihaleye girdikleri zaman iş yeterlilik deneyimiyle ilgili çok iş yapmış gibi göstererek, kendi aralarında kestikleri faturalarla ihalelerin kapısını açtıkları, ihale şartlarını belirleyerek başkalarının ihaleye girmesini engelledikleri tespit edilmişti.


Yorumlar