Demokrasi şehidi Dursun Acar toprağa verildi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Acar, memleketi Artvin'de toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Demokrasi şehidi Dursun Acar toprağa verildi
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Dursun Acar, Artvin'in Yusufeli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Acar'ın, Yusufeli Devlet Hastanesi morgundan alınan Türk bayrağına sarılı naaşı, Yusufeli Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla cenaze töreninin düzenleneceği ilçe meydanına getirildi.
Şehidin naaşı, ilçe girişindeki cadde başında vatandaşlar tarafından omuzlara alınıp bir süre taşındıktan sonra tören mangasına teslim edildi.

Acar'ın naaşı, tören mangasının omuzlarında tekbirler eşliğinde taşındı.

Şehidin babası, eşi ve kardeşlerinin güçlükle ayakta durduğu törende, annesi Fatma ile kızları Nisa ve Elif Naz, tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Şehit Dursun Acar'ın özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Kemal Uçkun cenaze namazını kıldırdı.

Acar'ın cenazesi, ilçeye bağlı Küplüce köyündeki aile mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine şehidin babası Nebi, annesi Fatma, eşi Özgür, çocukları Elif Naz (3) ve Nisa (16), kardeşleri Necati, Hakan Acar ve Sevgi Akıllı'nın yanı sıra Artvin Valisi Muhterem İnce, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, İlçe Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar