DEİK'ten Fas'a teknik yatırım ziyareti

- Uluslararası Teknik Müşavirlik İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı İnözü: "Ziyaretimizin hedefi, Türk teknik müşavirlik firmalarının yani mühendislik ve mimarlık firmalarının Fas firmaları ile iş birliği imkanlarını araştırmak ve Türk firmalarının iş yapabilme fırsatlarını geliştirmektir"

Google Haberlere Abone ol
DEİK'ten Fas'a teknik yatırım ziyareti

RABAT (AA) - Türkiye Ekonomi Bakanlığı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) üyelerinden oluşan heyet, teknik yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere Fas'ın başkenti Rabat'ta resmi temaslarda bulunuyor.

Aralarında Ekonomi Bakanlığı Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk'ün ve DEİK bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Teknik Müşavirlik İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Demir İnözü'nün de bulunduğu heyet, Fas Yatırım Ajansı'nı ziyaret etti.

Yatırım fırsatlarının değerlendirildiği toplantının ardından AA muhabirine konuşan İnözü, "Ziyaretimizin hedefi, Türk teknik müşavirlik firmalarının yani mühendislik ve mimarlık firmalarının Fas firmaları ile iş birliği imkanlarını araştırmak ve Türk firmalarının iş yapabilme fırsatlarını geliştirmektir." ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanlığı ile ortaklaşa çalıştıklarını belirten Demir İnözü, "Türkiye'nin hem yatırımcılarının hem de inşaat firmalarının Faslı firmalar ile değişik yatırım ortaklıkları imkanı var. Bu ortaklıklar mühendislik, satın alma, teknik ve malzeme temini şeklinde olabilir, bu imkanların Fas'ta mevcut olduğunu, bir arada bunları daha da geliştirebileceğimizi gördük." diye konuştu.

Türkiye'nin Rabat Ticari Ateşesi Önder Duman'ın eşlik ettiği heyet, 2 gün boyunca aralarında Teçhizat, Ulaştırma ve Lojistik ile Konut ve Şehircilik bakanlıklarının da bulunduğu bir dizi resmi temaslarda bulunacak.

Yorumlar