"Darbeye olduğu gibi PKK'ya da dur diyebiliriz"

- Mardin Kızıltepe'de esnaf, PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen ve 1 polisin şehit düştüğü, 2 sivilin hayatını kaybettiği, 5'i polis 30 kişinin yaralandığı saldırıya tepki gösterdi - Esnaf Akdağ: - "Darbe girişimi gecesinde Türkiye'nin 81 vilayetinde insanlar bunu gösterdiler. İnsanların neler yapabileceklerini gördük. Tanklara, toplara, F-16'lara, helikopterlere karşı neler yaptıklarını gördük. İnanıyorum ki PKK terör örgütüne karşı da, eğer karşımıza çıkabileceklerse, insanların 'dur' diyebileceğine yürekten inanıyorum" - Esnaf Yılmaz: - "Nasıl demokrasi için bir güç birliği yapıp her gün demokrasi nöbeti tutuluyorsa, terör örgütlerine karşı da uyanık olup bu tip bir örgütlenme içerisine girmemiz gerekiyor"

Google Haberlere Abone ol
"Darbeye olduğu gibi PKK'ya da dur diyebiliriz"

MARDİN (AA) - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde esnaf, PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen ve 1 polisin şehit düştüğü, 2 sivilin hayatını kaybettiği, 5'i polis 30 kişinin yaralandığı saldırıya tepkilerini dile getirdi.

Kızıltepe ilçesinde 10 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen ve 1 polisin şehit düştüğü, 2 sivilin hayatını kaybettiği, 5'i polis 30 kişinin yaralandığı saldırıya, iş yerleri zarar gören esnaf tepki gösterdi.

Saldırıda eczanesi zarar gören Ferit Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerlerini kapatıp çalışanları ile eve gittikleri sırada patlama sesi duyduklarını, patlama yerinde yaralıları gördüklerini söyledi.

Saldırı sonucu birçok iş yerinin zarar gördüğünü, bu tür olayları artık lanetlemekten öte kitlesel olarak tepki gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Akdağ, bölgelerinde artık böyle olaylar görmek istemediklerini belirtti.

"Hangi devirde yaşıyoruz. Bazı insanlar bu olayların şehir merkezinde olmaması gerektiğini söylüyor. Bunu da doğru bulmuyorum. Sadece şehir merkezinde tek değil, dağda da ovada da yolda da şehirde de istemiyoruz. 21. yüzyılda yaşıyoruz. Bir insanı öldürmek, bütün insanlığı katletmekle eşdeğerdir." diyen Akdağ, teröre karşı seslerinin daha gür çıkması gerektiğini kaydetti.

Akdağ, şöyle devam etti:

"Darbe girişimi gecesinde Türkiye'nin 81 vilayetinde insanlar bunu gösterdiler. İnsanların neler yapabileceklerini gördük. Tanklara, toplara, F-16'lara, helikopterlere karşı neler yaptıklarını gördük. İnanıyorum ki PKK terör örgütüne karşı da, eğer karşımıza çıkabileceklerse, insanların 'dur' diyebileceğine yürekten inanıyorum."

Esnaf Feridan Aşar ise onaylamadıkları olaylarla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Patlamanın mesai bitiminden sonra meydana gelmesinin çok sayıda insanın ölümünü engellediğini anlatan Aşar, "Allah korusun, hiç kimsenin hakkı yok, bunu bize yaşatmaya." dedi.

"Artık yeter diyoruz, nereye kadar kime hizmet ediliyor." diyen Aşar, şunları dile getirdi:

"Birlik beraberlik içerisinde hep beraber bir 'dur' diyelim, tepkimizi dile getirelim. O gün insanlığımdan utandım. Acile gittim, acil resmen kan gölüne dönmüştü. Herkes bir panik içerisinde. Halkın o haykırışları. Bizler panik içerisindeydik. O çocukların haykırışları hala kulağımda. Psikolojimiz bozuldu. İnşallah bu son olur. Zarar önemli değil, keşke ölüm olmasaydı bu kadar yaralı olmasaydı cana gelmeseydi."

Eczacı Yavuz Yılmaz ise dış güçlerin kullandıkları terör örgütlerini herkesin görmesi gerektiğini, bu konuda herkesin artık uyanık olması gerektiğini aktardı.

"Nasıl demokrasi için bir güç birliği yapıp her gün demokrasi nöbeti tutuluyorsa terör örgütlerine karşı da uyanık olup bu tip bir örgütlenme içerisine girmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunda bu eğilim var, ama insanlarımız hedef gösterilmemek için kendisi üzerinden planlar yapılmaması adına tek başına hareket etme kabiliyetine sahip değil." diye konuşan Yılmaz, ancak bir arada güçlü olabileceklerine işaret etti.

Yılmaz, "Toplumun içine konulmuş bir bomba her şeyden önce bunun hiçbir hedefi, hiç bir amaca hizmet etmiş olamaz. Hangi amaç için yapılmış olursa olsun böyle bir hareket her şeyden önce kendi toplumuna ihaneti gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 10 Ağustos'ta PKK'lı teröristler yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı çevik kuvvet ekiplerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirmiş, saldırıda 1 polis şehit olmuş, 2 sivil hayatını kaybetmiş, 5'i polis 30 kişi yaralanmıştı.

Yorumlar