Darbeciler iki ayağından birden vurdu

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde darbeci askerlere karşı koyan Cemalettin Zor, iki ayağından birden vuruldu - Cemalettin Zor: - "Türk bayrağıyla onlara yaklaşan arkadaşlarımızı dur ihtarı bile yapmadan vurdular"

Google Haberlere Abone ol
Darbeciler iki ayağından birden vurdu

İSTANBUL(AA) - GÖKHAN YILMAZ-UĞUR İSLAMOĞLU- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde darbeci askerlere karşı koyan Cemalettin Zor, iki ayağından birden vuruldu.

İSPARK'ta otopark görevlisi olarak çalışan Cemalettin Zor, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını duyduktan sonra hemen sokağa çıktığını belirten Zor, İstanbul Büyükşehir Belediye binasının darbeciler tarafından ele geçirildiğini öğrenince oraya gittiğini söyledi.

Polis ekipleriyle darbeci askerler arasında yaşanan çatışmaya yakından şahit olduğunu ifade eden Zor, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gece 02.30'a doğru artık askerlerin dayanma gücü kalmadı, geri çekilmeye başladılar. Onlar geri çekilirken son bir hamle yaptık, işte o anda vuruldum. Önce sol ayağımdan vuruldum yere düştüm. İkinci kurşunu da sağ ayağıma sıkmışlardı, daha sonra gözümü hastanede açtım zaten. Vurulduğum sırada askerlerle aramda 20-25 metre mesafe vardı. Ben ön tarafa doğru gidip geliyordum, askerler geri çekilmem için korkutmak amacıyla ateş ediyorlardı. İkinci bir emirden sonra taramaya başladılar zaten, yanımda 3-4 kişi düştü. Daha sonra beni de arkadaşlar almışlar ateş hattından."

Darbeci askerler arasında bulunan rütbelilerin erlere sürekli "vur" emri verdiğini belirten Zor, askerlerden bazılarının emirlere uymayıp birliklerinden kaçtığını gördüklerini aktardı.

- "Türk bayrağıyla yaklaşan arkadaşlarımızı dur ihtarı bile yapmadan vurdular"

Cemalettin Zor, darbeci askerlerin arasından kaçan erlerin, vatandaşların yanına gelip yardım istediklerini dile getirerek, "Vatandaşların üzerine hedef gözetmeksizin ateş ediyorlardı, vatandaşı dinlemiyorlardı, sürekli ateş ediyorlardı. İlk başta 2 kişiyi vurdular. Türk bayrağıyla onlara yaklaşan arkadaşlarımızı dur ihtarı bile yapmadan vurdular." diye konuştu.

Hastaneye kaldırıldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye binasının darbeci askerlerden kurtarıldığını öğrenip rahatladığını söyleyen Zor, şunları söyledi:

"Bana kalırsa o gün yaşananlar bir istiklal savaşıydı. İstiklal Savaşı'nı yeniden yaşadık. Çanakkale ruhu diyoruz ya, işte Çanakkale ruhu bu. Tekrar vatanımızı, milletimizi en iyi şekilde müdafaa ettik diyorum. Şehitlerimize Allah rahmet etsin. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Allah bir daha böyle birşey göstermesin kimseye, herkesin vatanına sahip çıkmasını istiyorum."

İki ayağında kurşun isabet etmesi nedeniyle ayak ve iki diz kapağında kırıklar oluşan Cemalettin Zor'un, Çapa Tıp Fakültesindeki tedavisine devam ediliyor.


Yorumlar