Darbe girişimini turistlere anlatmak için afişler hazırlandı

- FETÖ'nün darbe girişimini turistlere anlatmak için farklı dillerde hazırlanan "Siz ne yapardınız?" yazılı afişleri, Taksim'deki büfe ve lokantaların duvarlarına asılması için dağıtıldı

Google Haberlere Abone ol
Darbe girişimini turistlere anlatmak için afişler hazırlandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişimini turistlere anlatmak için farklı dillerde hazırladığı "Siz ne yapardınız?" yazan afişleri, Taksim'deki büfe ve lokantaların duvarlarına asılması için dağıttı.

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, Taksim'de afiş dağıtılması esnasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini ve herkesin elinden geldiğince gerçekleri halka duyurmaya çalıştığını söyledi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, Türkiyeyi ziyaret eden turistlere gerçekleri anlatmak için ''Siz ne yapardınız'' yazılı afişleri hazırladıklarını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

''Washington'u bombalasalardı ne derdiniz? Tanklar, askerler halkınıza kurşun sıksaydı ne yapardınız' şeklinde yazıların olduğu 10 çeşit afiş hazırladık ve asacağız. Halen daha ülkemizle ilgili yalan haberler yapıyorlar. Biz bu afişleri Almanca, İngilizce, Fransızca olarak da bastırdık. İlk olarak Taksim'de dağıtıyoruz. Daha sonra Sultanahmet'e, havaalanına ve her yere asacağız. Yarından itibaren de gelen turistlere küçük kitapçık halinde vereceğiz. Bu FETÖ'nün ülkemize neler yaptığını bütün yabancılara duyurmamız lazım. Bu afişleri büfelere, lokantalara, her yere asacağız. Haklılığımızı her yerde duyuracağız. Yabancılar hala bu ülkede karışıklık olduğunu düşünüyor.''

Yorumlar