Darbe bahanesiyle vatandaşı dolandırıyorlar

Telefonda, vatandaşı "Adınız darbeye karıştı ve darbecilerin listesinde" diye korkutup para va altın talebinde bulunan dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
Darbe bahanesiyle vatandaşı dolandırıyorlar
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, telefonla aradıkları kişileri, "Adınız darbeye karıştı, darbecilerin listesinde" diye kandırıp altın ve para isteyen dolandırıcılarla ilgili şikayet alan polis çalışma başlattı.

İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşa telefonla ulaşan bazı kişilerin, kendilerini polis, asker, savcı gibi tanıtıp, "FETÖ'nün darbe girişiminde bulunanların listesinde yer alıyorsunuz, operasyon yapılacak" diyerek para ve altınlarını istediklerine yer verildi.
- "Hiçbir polis, savcı, asker para ve altın istemez"

Bu yönde çok sayıda ihbarın geldiği belirtilen açıklamada, vatandaşların dikkat olmaların istendi.
Hiçbir kamu görevlisinin (polis, savcı,asker) vatandaştan para ve altın istemeyeceği, eğer dolandırıcılara banka üzerinden para havalesi yapılmış ise hemen banka hesaplarına bloke koydurulması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, dolandırıcıların vatandaşları ikna etmek için, telefon görüşmesi sırasında arka fondan internetten kolayca temin edilebilen polis telsizi sesi verilmesi, sözde 155'ten aranıyormuş gibi vatandaşın telefon ekranında 155 rakamının gözükmesi gibi her türlü teknolojiyi kullandıklarına işaret edildi.
Yetkililer, vatandaşlardan telefonla ve sosyal medya aracılığıyla kendilerine ulaşanların sözlerine itibar etmemelerini, derhal konuyu güvenlik kuvvetleriyle paylaşmalarını istedi.

Yorumlar