DAEŞ ile Peşmerge arasındaki çatışmalar

- IKBY Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Yaver: -"DAEŞ ile 2014 yılında başlayıp, halen devam eden çatışmalar sonucu bin 466 Peşmerge hayatını kaybetti, 8 bin 610'u ise yaralandı

Google Haberlere Abone ol
DAEŞ ile Peşmerge arasındaki çatışmalar

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, terör örgütü DAEŞ ile 2014 yılında başlayıp, halen devam eden çatışmalar sonucu bin 466 Peşmerge'nin hayatını kaybettiğini, 8 bin 610'unun ise yaralandığını belirtti.

Yaver, sosyal paylaşım sitesi Facebook'daki resmi sayfasından yaptığı açıklamada, "Terör örgütü DAEŞ ile 2014 yılında başlayan ve halen devam eden çatışmalarda bin 466 Peşmerge hayatını kabetti, 8 bin 610'u ise yaralandı." dedi.

DAEŞ'in saldırıları ve çatışmaları sonucu akıbeti belirsiz olan Peşmergelerin sayısına ilişkin Yaver, "Çatışmalarda kaybolup ve akıbeti belirsiz olan Peşmerge sayısı ise 62'dir." dedi.

Terör örgütü DAEŞ, 10 Haziran 2014 tarihinde Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u ve ülkenin önemli bir bölümünü ele geçirmişti. Musul'u ele geçirmesinden sonra DAEŞ, bir buçuk ay sonra Peşmerge güçlerine karşı saldırıya geçmişti.

Yorumlar