Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Bugüne kadar Bayburt'ta bin 720 arılı kovan dağıttık. Bayburtlu arıcıların yüzünü güldürmeye devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Bayburt'ta bin 720 arılı kovan dağıtıldığını bildirdi.

Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünce hazırlanan projenin, Artvin, Bayburt ve Erzurum'da 13 mikro havzada, yaklaşık 4 bin 500 milyon dekarda yürütüldüğünü belirtti.

Arıcılığı geliştirmek için her türlü desteğe hazır olduklarını kaydeden Eroğlu, "Proje kapsamında 360 arılı kovan ve yaban hayvanlarının zararlarının azaltılmasına yönelik 18 elektroşoklu çit sistemini, Bayburtlu vatandaşlarımıza dağıttık. Bunun yanında bugüne kadar 'elektroşok' denilen kovan koruyucu 86 sistemi de yöre halkına hibe olarak verdik." ifadelerini kullandı.

Bakanlık olarak arıcılığa büyük önem verdiklerini vurgulayan Eroğlu, "Bugüne kadar Bayburt'ta bin 720 arılı kovan dağıttık. Bayburtlu arıcıların yüzünü güldürmeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar