"Çocuk Evlilikleriyle Mücadele" kampanyası

- İran'dan mesleki eğitim için Van'a gelen 20 kadın kuaföre, işyerlerine asmaları amacıyla "Bu iş yerinde 18 yaş altı gelin saçı taranmamaktadır" yazılı afiş dağıtıldı - Yaka-Koop Başkanı Gümüşhan: - "Amacımız az da olsa o küçük gelinlerin bu yazıları görüp kendilerinin farkına varmalarıdır"

Google Haberlere Abone ol
"Çocuk Evlilikleriyle Mücadele" kampanyası

VAN (AA) - İran'dan mesleki eğitim için Van'a gelen kadın kuaförlere, iş yerlerine asmaları amacıyla "Bu iş yerinde 18 yaş altı gelin saçı taranmamaktadır" yazılı afişler dağıtıldı.

Erken yaşta evliliklerin önüne geçmek amacıyla Van Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifince (Yaka-Koop) başlatılan "Çocuk Evlilikleriyle Mücadele" kampanyası kapsamında çalışmalar sürüyor.

Yaka-Koop'lular, kurs için Van'a gelen 20 İranlı kadın kuaförü kaldıkları otelde ziyaret ederek, iş yerlerine asmaları için, "Bu iş yerinde 18 yaş altı gelin saçı taranmamaktadır." afişleri verdi.

Yaka-Koop Başkanı Gülmay Gümüşhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınların birbirlerine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

"Eminim hepinizin iş yerine de çocuk yaşta gelinler gelmiştir. Hepiniz de şahit olmuşsunuzdur. Yasal olarak aslında suçtur bu." diyen Gümüşhan, şöyle konuştu:

"Bizim buradaki amacımız sadece dikkati çekmek. İran'da durum tam olarak nasıldır az çok biliriz. Bizim amacımız az da olsa o küçük gelinlerin bu yazıları görüp, kendilerinin farkına varmalarıdır. Biz de bu yüzden sizin kendi bulunduğunuz yerlerde bu yazıları asmanızı isteriz."

İranlı kadınlara mesleki eğitim vermek için İstanbul Etiler'den gelen Gürkan Duman da projeden etkilendiğini ve afişi iş yerine asacağını kaydetti.

Duman, arkadaşlarına da önereceği bu çalışmanın tüm Türkiye'ye yayılması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar